Kanada asendas Keithi Bouwmeesteriga, Rootsi sai juurde kaks Ducksi mängijat

Sel nädalal oma maailmakarika meeskonnas juba ühe sunnitud vahetuse teinud Kanada on pidanud ka teist korda plaanid ümbermängima. Vigastus jätab Duncan Keithi turniirilt eemale. Tema koha sai endale Jay Bouwmeester. Samal ajal on Rootsi koondis täienenud kahe Anaheim Ducksi mängijaga.

(foto: foxsports.com)
Kanadat kahel olümpial esindanud Keith keskendub juba eelmise hooaja alguses viga saanud põlve ravimisele.

"Jätkates oma parema põlve taastusraviga, mõistame Duncani otsust mitte osaleda järgmisel kuul jäähoki maailmakarika turniiril. Usume, et see on tema enda huvides, keskenduda tugevamaks saamisele ja mitte riskida vigastuse süvendamisega," kommenteeris Chicago Blackhawksi arst dr. Michael Terry.

Algava turniiri jooksul 33. sünnipäeva tähistav Bouwmeester lööb kaasa oma teisel maailmakarikal. 2004. aasta kuldse meeskonna eest pääses ta väljakule neljas matšis. Lisaks on St. Louis Bluesi kaitsemees vahtralehte rinna peal kandes mänginud kahel OM-il ja neljal MM-il.

"Meie mänedžmendi tiim ja treenerite personal pidas kriitiliselt oluliseks hoida meeskonnas võrdne arv vasaku- ja paremakäeliseid kaitsjaid ning Jay kogemust seoses sellega, kuidas olla edukas sellistel lühikestel turniiridel, ei saa alahinnata " põhjendas koondise peamänedžer Doug Armstrong valikut.

Vasakukäeline Bouwmeester tegi eelmisel hooajal, vähemalt statistika osas, NHL-is ühe oma karjääri halvima aasta. Põhiturniir lõppes vaid 19 punktiga ning halvemini on läinud ainult tunamullusel hooajal (13 punkti) ja kollanoka aastal (16). Koondisest välja jäänud vasakpoolsete kaitsemeeste hulgas on näiteks P.K. Subban ja Kris Letang.

Rootslased on Alexander Steeni asendanud Rickard Rakelliga ning Niklan Kronwalli Hampus Lindholmiga. Seejuures on mõlema puhul tegu mängijatega, kellel puudub veel praeguse seisuga uueks hooajaks NHL-i leping.

23-aastasel Rakellil on selja taga karjääri esimene 20 kolliga hooaeg, mille jooksul tuli 43-ga ka uus punktirekord. Aasta noorem Lindholm lõpetas eelmise NHL-i hooaja 28 silmaga (10+18). Mõlema jaoks on tegu esimese A-koondise turniiriga.

Kommentaarid