Rännumees Dominic Moore jätkab karjääri Bostonis

Karjääri jooksul kõvasti ringi rännanud ja kokku üheksat klubi esindanud Dominic Moore on alates uuest hooajast läbi läinud kolmandiku kõigist NHL-i klubidest. Augusti alguses 36-aastaseks saanud ründaja sõlmis Boston Bruinsiga aastase lepingu.

(foto: therangerzone.com)
Moore veetis viimased kolm hooaega New York Rangersi ridades. Samast klubist sai tema karjäär ka alguse. Järgnes rännak marsruudiga Pittsburgh - Minnesota - Toronto - Buffalo - Florida - Montreal - Tampa - San Jose. Enne profikarjääri kuulsa Harvardi ülikooli lõpetanud Moore jõudis New Yorki tagasi hooajaks 2013/14 ja just tema värav viis klubi üle 20 aasta uuesti finaali.

Kokku on Moore'il playoffidest kogemusi 93 mängu jagu. Põhiturniiril on ta jõudnud 765 matšini. Kirjas on 89 kolli ja 245 punkti.

Liiga üks parimaid lahtivisete võitjaid (mullune edukus 55.4%) jättis hooaja 2012/13 täielikult vahele, et aidata oma abikaasat võitluses vähiga. Pärast naise surma järgmisel hooajal naasmine tõi Moore'ile sihikindluse, spordimehelikkuse ja jäähokile pühendumuse eest antava Bill Mastertoni trofee.

Moore'i eestvedamisel korraldatakse igal suvel praeguste ja endiste NHL-i tähtede vahelist heategevuslikku lauatennise turniiri, millest kogutud raha suunatakse peapõrutuste ja haruldaste vähivormide uuringutesse.

Kommentaarid