Lehtonen ei mõista endiselt, mis playoffide otsustavas matšis valesti läks

Eelmisel hooajal põhiturniiri käigus läänekonverentsi parimaks satsiks kerkinud Dallas Stars ei suutnud samasugust edu playoffides korrata ja nii läks lõpuks finaalseerias idakonverentsi parima Pittsburgh Penguinsiga vastamisi San Jose Sharks. Stars pudenes karikamängude 2. ringis ja seda mänguga, mille üle väravavaht Kari Lehtonen endiselt pead murrab.

(foto: Jean-Yves Ahern/USA TODAY Sports)
Stars kohtus 2. ringis St. Louis Bluesiga ja suutis võõrsilt endale seeria 2-3 seisu pealt välja võidelda otsustava 7. matši. Eelnevas mängus 37-st pealeviskest 35 tõrjunud Lehtonen lasi seal avakolmandikuga juba kolm väravat, tõrjudes vaid viis vastaste üritust.


"Nii selle väravas mängimisega juba ükskord on ja seetõttu pead püsima võimalikult tasakaalukana," muljetas soomlane nädalavahetusel ilmunud intervjuus. "Seetõttu ei keskendu ma enam sellele. Olen valmis edasi liikuma ja tunnen end hästi. See on ainus, mida saan öelda."

Lehtonen meenutas, kuidas ta oli pingevabalt mänguks valmistunud, ent ei suutnud lihtsalt litrit peatada ja nii kaotas meeskond lõpuks vaatamata pealevisete osas olnud 32-19 ülekaalule mängu 1-6.

"Vaimne pool on väravavahtide jaoks ülioluline ja töötan selle kallal pidevalt," lisas Lehtonen. "Seda on raske seletada ja kirjeldada, aga sa räägid sellest, mõtled sellest ja loodad, et see teeb sind paremaks."

Eelmisel suvel liitunud Antti Niemi toel parandas Stars oma väravavahtide taset, mis jäi üleeelmisel hooajal väga nõrgaks. Tõrjete efektiivsus tõusis 89.5% pealt 90.4% peale. Dallases oma kaheksandat aastat alustav Lehtonen usub, et areng jätkub. "Olime minu hinnangul paremad ja arvan, et oleme see aasta veel paremad. Tunneme end mugavamalt ja on vähem teadmatust. Oleme saavutanud järjekindluse."

Veel pole teada, kumba soomlast meeskonna peatreener Lindy Ruff uuel hooajal enim usaldama hakkab. Lehtonen oli playoffides esinumber, aga mulluse põhiturniiri käigus sai rohkem mänge Niemi. Aasta algab 13. oktoobril kodus Anaheim Ducksi vastu.

Kommentaarid