Matthews naasis värava ja sööduga, Leafs alistas võõrsil Rangersi

Florida Panthers, Dallas Stars ja nüüd ka Toronto Maple Leafs. Need on alates oktoobri lõpupäevadest ainsad meeskonnad, kes suutnud Madison Square Gardenis New York Rangersist jagu saada. Leafsil aitas seda teha vigastuspausilt naasnud Auston Matthews, kes kogus kohe kaks punkti.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Matthews, kes jättis kuus mängu peapõrutuse tõttu vahele, tegi 1+1 ja pani loomulikult võrku kohtumise otsustava tabamuse. See tuli siis, kui teisest kolmandikust oli mängitud 11:22.

"Ta on üks maailma parimatest mängijatest ja tema koosseisu naasmine on nagu jõulukingitus," ütles pärast mängu Matthewsi kohta Matt Martin.


Leafs pääses William Nylanderi ja Ron Hainsey väravatest 2-0 ette, enne kui Jimmy Vesey kodumeeskonna skoori avas.

Viimase perioodi keskel said võõrustajad J.T. Millesi kaudu oma teise ja jõudsid ka kolmandani, ent see võeti tsoonivea tõttu ära.

Frederik Andersen tõrjus oma hooaja 19. võidumängus 30 pealeviset. Henrik Lundqvistile kogunes neli tõrjet rohkem.


Leafs oli enne Rangersi külastamist kaotanud viis oma viimasest kuuest võõrsilmängust.

Teised kohtumised

Boston Bruins 3 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Bruins võidutses kahest Patrice Bergeroni viimase kolmandiku väravast. Jõulupausile mindi liiga ühe parimas hoos oleva meeskonnana. Viimasest 17-st on võidetud 13.

New York Islanders 5 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Jets oli pealevisetega üle 40-29, aga Mathew Barzalile ei leitud vastumürki. 20-aastane ründaja tegi oma karjääri esimese kübaratriki. Laupäevast on tänavu saanud Islandersi lemmikpäev. Kümnest laupäeval peetud matšist on kirjas üheksa võitu.

Tampa Bay Lightning 3 - 0 Minnesota Wild (tipphetked)

Võimalustevaene mäng, kus kahe peale kokku tuli vaid 53 pealeviset, lahendati viimastel minutitel tulnud väravatega. Andrei Vasilevski kerkis hooaja neljanda nullimänguga nende osas Sergei Bobrovskiga liiga esikohta jagama.

Florida Panthers 1 - 0 Ottawa Senators (tipphetked)

Pantrid võidutsesid Jordan Huberdeau värava ja James Reimeri 38 tõrje toel. Nendega läks kirja hooaja esimene nullimäng. Vahepeal paar järjestikust võitu haaranud senaatorid on uuesti kaotama kippunud. Kirjas on kolm järjest.

New Jersey Devils 4 - 1 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Devils mängis ilusaks võiduks hea alguse. Juba avakolmandik võideti 3-0. Corey Crawford kestis vähem kui 14 minutit ja lahkus vaid nelja tõrjega. Cory Schneider tegi 21 oma 39-st tõrjest teisel perioodil. Seal tuli ka Patrick Kane'i poolt külaliste ainus.

Pittsburgh Penguins 0 - 4 Anaheim Ducks (tipphetked)

Pingviinid tegid oma fännidele jõuludeks väga halva üllatuse. John Gibson sai oma sünnilinna klubi vastu kirja hooaja esimese puhta paberi. Selleks oli vaja teha 29 tõrjet.

Carolina Hurricanes 4 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Kodumeeskond oli pealevisetega üle 38-22 ja jõudis võiduka lõpuni Justin Faulki ning Teuvo Teräväineni juhtimisel. Esimene tegi pooled meeskonna väravatest ning teine kogus kolm söödupunkti.

Columbus Blue Jackets 2 - 1 (KV) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Jakid jõudsid viimase 11 kodumängu peale 9. võiduni tänu Pierre-Luc Dubois karjääri esimesele karistusviskele. 2015. aasta drafti 3. valik oli ainus, kes karistusvisetel täpsena tegutses. Flyers on nüüd kodus alistatud 11 mängu järjest.

Edmonton Oilers 4 - 1 Montreal Canadiens (tipphetked)

Leon Draisaitl korraldas kolm väravat ning Oilers võttis neljanda järjestikuse võidu. Küll koos väikese šokiga, kuna Connor McDavid lahkus viimasel kolmandikul vigasena. Veel ei ole vigastuse tõsidus teada.

Dallas Stars 4 - 3 (KV) Nashville Predators (tipphetked)

Stars näitas kõva visadust, kui tuli 0-2 pealt välja ja võidutses pärast lisaaega, kus enamus ajast mängiti vähemuses, kaasa arvatud kahemehelises vähemuses. Suure osa detsembrist kuumas hoos olnud Predators leiab end järsku kolmemängulise kaotuste jada pealt.

Arizona Coyotes 2 - 6 Colorado Avalanche (tipphetked)

Tyson Barrie murtud käele kaotanud Avalanche otsustas mängu kohtumise keskel, mil vähem kui nelja minutiga tehti neli väravat. Carl Söderberg tuli matšilt ära kahe väravaga.

Vegas Golden Knights 3 - 0 Washington Capitals (tipphetked)

Knights võidutses Marc-Andre Fleury hooaja esimese nullimänguga. See tuli 26 tõrjega. Aktiivsete puurivahtide seas on puhtaid pabereid rohkem vaid neljal mehel.


Vancouver Canucks 1 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

Canucks kaotas viimase üheksa mängu peale kaheksanda, aga vähemalt nähti veidikene ajalugu. Brock Boeserist sai pika puuga kõige kiiremini 20 väravani jõudnud kollanokk.


San Jose Sharks 2 - 0 Los Angeles Kings (tipphetked)

Sharks pikendas koduse punktiseeria seitsme mängu peale Martin Jonesi hooaja kolmanda nullimänguga, mis tuli 28 tõrjega. Kodus viis järjest võitnud Kings on võõrsil viimasest viiest kaotanud neli.

Kommentaarid