Senators lõpetas väravatesajus kaotusteseeria

Pärast novembri esimeses pooles toimunud Stockholmi ekskursiooni aina kaotama kukkunud Ottawa Senators ei pidanud võiduraja üles leidmiseks siiski Rootsi naasma. Sellega saadi hakkama Brookylinis, kui New York Islanders alistati väravatesaju keskel 6-5.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Senators polnud kordagi seitsme peale veninud kaotusteseeria jooksul üle kahe värava kirja saanud, aga seekord tehti juba ainuüksi avakolmandikuga kolm. Ryan Dzingel ja Zack Smith viisid meeskonna 2-0 ette ning perioodi lõpu eel vastas Bobby Ryan hooaja esimese väravaga Anthony Beauvillier' ja Anders Lee tabamustele.

Teise kolmandiku võitis aga omakorda kodumeeskond 3-2. Lee sai oma teise, Andrew Ladd skooris ning täpne oli ka Jason Chimera. Guy Boucheri meeskonda hoidsid kannul Thomas Chabot' karjääri esimene värav ning Mike Hoffmani ülekaalu koll. 32 minutiga oli mängus kümme väravat tehtud. Edasi tuli aga vaid üks.

Mängu saatuse otsustas viimase kolmandiku alguses Dzingeli teine, mis tuli samuti ülekaalust. Islanders sai veel lõpuminutil vinge surve püsti, aga mängu keskel Craig Andersoni välja vahetanud Mike Condon pidas koos vaprate senaatoritega vastu.

"Tore on jälle võita. Praegu pole tähtis, kuidas seda teeme, oluline on see, et üldse seda suudame," sõnas Dzingel pärast mängu.

Condon ei lasknud 19 pealeviskega mitte ühtegi. Anderson võttis viis välja 18-ga. Alustanud puurilukuga ei jõudnud mõistagi koju ka Islanders. Thomas Greiss lasi viis tükki 20 pealeviskega. Jaroslav Halak tõrjus 15-st 14.


Islanders polnud eelnevalt kordagi tänavu Barclays Centeris normaalajaga kaotanud. 11 kodumatši peale on üldse kaotatud vaid kolm.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 0 - 4 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Buffalo mehed nähtavasti ootavad juba suve. Meeskond jäi juba kolmandat (!) mängu järjest nulli peale. Tristan Jarry teenis 34 tõrjega karjääri esimese puhta paberi. Penguin sai Jevgeni Malkini satsi tagasi ning võttis viimase 14 omavahelise vastasseisu peale 13. võidu.


Columbus Blues Jackets 4 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Sel nädalal hangitud Adam Henrique debüteeris Ducksi särgis väravasööduga, kuid meeskond kaotas 2-1 eduseisust. Josh Anderson ja Artemi Panarin korjasid endale mõlemad 1+2.

New York Rangers 5 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Rangersil õnnestus juba avaminutil kaotusseisu jääda, aga lõpuks mängiti siiski võit välja. Tõsi, väga petliku skooriga. Viiest väravast kolm tulid viimase paari minutiga, kaasa arvatud kaks Michael Grabnerilt tühja võrku, mis aitasid ta karjääri 5. kübaratrikini.

Florida Panthers 1 - 2 San Jose Sharks (tipphetked)

Paar nädalat tagasi San Joses 2-0 skooriga lõppenud mängu pakkunud meeskonnad tegutsesid seekord resultatiivsemalt, aga vaid veidi. Joe Pavelskist sai kolmas aktiivne 300 väravaga ameeriklane ning võidutabamus tuli viimasel kolmandikul Chris Tierneylt.

St. Louis Blues 1 - 4 Los Angeles Kings (tipphetked)

Pikalt kodus alistamatuna tundunud ja kokku kaks kaotanud Blues sai nüüd viimase nelja kodumatši peale kolmanda kaotuse. Kuningaid vedas 39 tõrjega varuväravavaht Darcy Kuemper ja kahe väravaga lõpetanud Tyler Toffoli.

Winnipeg Jets 7 - 4 Vegas Golden Knights (tipphetked)

Kiuslik Golden Knights ei suutnud viimasel kolmandikul 2-2 pealt tempot hoida, kui kodumeeskond tegi kuue minutiga kolm väravat. Neist kaks sündisid ülekaalust. Kyle Connor tegi karjääri esimese vähemalt kahe väravaga esituse ning õhtut nautisid täiel rinnal ka Patrik Laine (1+2), Mark Scheifele (1+2) ja Blake Wheeler (0+3).

Colorado Avalanche 1 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Devils suutis üle hulga aja Avalanche'i vastu võõrsil võidutseda tänu Brian Boyle'i viimase perioodi ülekaalu tabamusele. Viimane võit sealt pärines aastast 2001. Avalanche kaotas tänavu Pepsi Centeris alles kolmandat korda.

Kommentaarid