Hurricanesi uus ajastu algas väga valusa kaotusega

Eelmisel nädalal liikvele läinud jutud Carolina Hurricanesi potentsiaalsest omanikuvahetusest said neljapäeval ametliku käigu. Klubi teatas, et 52% on läinud Dallasest pärit ärimehe Tom Dundoni kätte, kellel kolme aasta pärast õigus ülejäänud 48% endale osta. Meeskond alustas uudise järel mängu San Joses, kus algus oli maasikast ja mannavahust, ent lõpus tuli siiski järjekordne kaotus korjata.

(foto: Getty Images)
Hurricanes läks matši kahest Sebastian Aho väravast ja Victor Raski hooaja viiendast tabamusest 3-0 juhtima ning hoidis veel kolm minutit enne teise perioodi lõppu 4-1 eduseisu. Jeff Skinner vastas Melker Karlssoni vähemusest tulnud väravale. Viimasel kolmandikul lõpetati aga mängimine justkui ära.

Sharks sai enne seda veel ühe tagasi, kui 1+2'ga lõpetanud Joe Thornton ülekaalust täpne oli ning kolmanda perioodi jooksul õnnestus kodumeeskonnal viigistada. Logan Couture skooris samuti ülekaalust ning Braclay Goodrow oli täpne vähemusest. Peter DeBoeri meeskond sai sel kolmandikul kirja 16 oma 33-st pealeviskest. Hurricanesile jäi vaid kuus üritust.


"Kui lähed viimasele perioodile kaheväravalises eduseisus, siis oled päris heas seisus," märkis Skinner pärast mängu. "Aga viimasel kolmandikul näidatu polnud piisavalt hea."

Mäng läks lisaajale, mis ei saanud kesta isegi 25 sekundit, enne kui Brent Burns mängu 5-4 skooriga lõpetas. Tegu alles tema hooaja teise väravaga. Sharks võitis oma ajaloo jooksul kuuendat korda mõne mängu, kus kolme väravaga taha jäädud. Viimati õnnestus see 2011. aastal.

Avakolmandikul kolm tükki kuue pealeviskega lasknud Martin Jones lõpetas 21 tõrjega. Cam Ward sai teises väravas kirja 28 kõrvale lükatud üritust.


Sharks pidi mängus hakkama saama Brenden Dillonita, kes meeskonna eelmise kohtumise lõpust võttis endale kaasa mängukeelu.

Teised kohtumised

Boston Bruins 6 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Bruins läks juba 15. sekundil Brad Marchandi väravast ette ning mängis endale kindlalt viimase üheksa kohtumise peale välja 7. võidu. Hooaja algusest pikalt puudunud David Backes jõudis oma tänavuste esimeste väravateni.

Pittsburgh Penguins 4 - 3 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Penguinsil läks viimaste minutitega kaheväravaline edu käest, aga lisaajal sai loota...Matt Hunwickile. Vahepeal päris kehvalt kulgenud pingviinid on viimasest kuuest võitnud viis. Islandersi kuum minek on aga asendunud seeriaga, mis nelja mängu jooksul toonud kolm kaotust.

Montreal Canadiens 2 - 3 Calgary Flames (tipphetked)

Külalised suutsid viimasel kolmandikul viigistada ning lisaajale minnes oli juba ette teada, mis juhtub. Sean Monahan tegi oma karjääri 9. lisaajal sündinud tabamuse, millega kasvatab ta veelgi klubi rekordit. Mitte ükski mängija varem liiga ajaloos pole ka nii kärmelt kui tema (348 mänguga) üheksa lisaajatabamuseni jõudnud. Flames mängis Matthew Tkachukita, kellel õnnestus vähem kui kuu aja jooksul võtta endale teine mängukeeld.

Tampa Bay Lightning 5 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Kodumeeskond läks teisel perioodil 2-2 pealt oma teed.  Eelneva kaheksa kohtumise peale kokku kolm punkti teeninud Steven Stamkos tegi 1+2 ning samani jõudis ka Vladislav Namestnikov. Kirja läks hooaja 20. võit ja seda 28. mängus. Varasem klubi rekord sai üle löödud tervelt viie mänguga.

Florida Panthers 6 - 4 Winnipeg Jets (tipphetked)

Pantritel läks algselt käest 2-0 edu ja seejärel osati isegi kaotusseisu jääda, aga väga ilus viimane kolmandik pani aga isegi BB&T Centeri inventari tossama. Vincent Trochek tegi mõlemad oma väravad viimasel perioodil. Jonathan Huberdeau sai kirja kolm söötu. Patrik Laine tüüris külalisi 1+2'ga.


St. Louis Blues 3 - 0 Dallas Stars (tipphetked)

Aega läks, aga asja sai. Jake Allen teenis 29 tõrjega oma hooaja esimese nullimängu. Seejuures oli mängu alguses tema varumeheks kohalik müügiautomaatide operaator, sest Carter Hutton sai hommikul vigastada ning Ville Hussol läks aega AHL-i satsist meeskonna juurde jõudmisega.


Vancouver Canucks 1 - 4 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Mis kaotusteseeria? Flyers on kokku pannud kolmemängulise võitude jada. Jakub Voracek hiilgas kolme sööduga ning ainsa sai Brian Elliottist mööda Brock Boeser. Tulemus katkestas Canucksi enda kolmemängulise võiduseeria.

Los Angeles Kings 4 - 3 (LA) Ottawa Senators (tipphetked)

Senators kustutas kolm korda kaotusseisu, kuid võiduni see ikkagi ei viinud. Kohtumine lõpetati kohe lisaaja alguses Drew Doughty poolt. Kuningad jõudsid seitsmenda järjestikuse võiduni. Viimati nähti meeskonna esituses nii pikka võiduseeriat 2015. aasta oktoobris.

Kommentaarid