Kings koperdas taas

Los Angeles Kings on loetud päevad enne põhiturniiri lõppu taas playoff-kohtade pealt väljas. Selle eest hoolitses Vancouver Canucks, kes võttis kodujääl Kingsi vastu 2-1 karistusvisete võidu. Samal ajal üllatas Winnipeg Jets Minnesota Wildi ning nii lasi Kings käest hea võimaluse oma positsiooni kindlustamiseks.

(foto: Mark van Manen/PNG)
Karikakaitsja alustas küll vägevalt, kui Dwight King juba teise minuti alguses meeskonna ette viis, aga ülejäänud 36 üritusega ei suudetud Eddie Läcki ära lahendada. Seejuures tuli nendest 15 just avakolmandikul.

Canucks kostitas Jonathan Quicki 38 üritusega ja sai viimasel kolmandikul lõpuks ühe temast ka mööda. Viigivärava autoriks oli Daniel Sedin. Henrik Sedin jõudis selle tabamuse juures oma karjääri 700. söödupunktini, olles läbi aegade 52. mängija, kes selle tähise kätte on saanud.

Karistusvisete seerias ei läinud isegi Sedine vaja. Pärast seda kui kõik olid eksinud, lahendas kolmandas ringis asja ära Chris Higgins. "Suhtusime sellesse mängu nagu playoff-kohtumisesse ja usun, et vastased tegid sama," rääkis pärast mängu Kevin Bieksa. "Saime kaks väga tähtsat punkti mängus, kus lasime taas vastasel esimesena skoorida. Tegu oli kahtlemata põneva mänguga."

Canucks on alates 20. jaanuarist endale esimese värava lasknud 27 kohtumises ja see on liiga halvim näitaja. Vaatamata sellele on aga endale nüüd playoffide koht põhimõtteliselt garanteeritud.


Kui Vancouveris on elu nüüd ilus, siis LA kohta seda veel öelda ei saa. Hea töö tehti selle näol ära, et hangiti vähemalt üks punkt, kuid kaks silma olnuks tohutuks plussiks. Calgary Flamesiga ollakse nüüd võrdsete punktide peal. Neljapäevane omavaheline kohtumine kipub vägisi olema "võitja võtab kõik"-matš.

Teised kohtumised

Minnesota Wild 0 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Kingsile ja Flamesile tegi Wild karuteene. Devan Dubnykiga on esimest korda kaotatud kolm järjestikust matši ning samuti kaotati viimase 34 kohtumise jooksul esimest korda rohkem kui ühe väravaga. Ondrej Pavelec sai hooaja kolmanda nullimängu 32 tõrjega. Tundub, et Jetsi mahakandmine oli ennatlik. Kuigi oma koha kindlustamises on endiselt korralikult punktilisa vaja.

Buffalo Sabres 4 - 3 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Kui saad kirja 50+ pealeviset ja mängu ei võida, siis pole lihtsalt midagi teha. Hurricanesi poolt tuli üritusi kokku 52. Neist 23 juba avakolmandikul, aga Anders Lindbäck võttis kõik need ära ning esimesele puhkepausile mindi hoopis Sabresi 2-0 eduga. 52 pealeviset ja 49 tõrjet on mõlemad Lindbäcki karjääri rekordid.

New York Rangers 4 - 3 (LA) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Jackets jõudis ülilähedale kümnendale järjestikusele võidule. Selle rikkus Derek Stepan. Rangersi asekapten skooris 28 sekundit enne normaalaja lõppu viigivärava ning 50 sekundit enne lisaaja lõppu ka võiduvärava. Rangers tõusis liiga liidriks ja vajab sinna jäämiseks viimasest kolmest mängust kahte punkti.

San Jose Sharks 1 - 5 Dallas Stars (tipphetked)

Kurioosne vastasseis, kus mõlemad välja mängitud tulemusega lõplikult playoffide rongist maha jäid. Jamie Benn tegi viimase kolme mängu jooksul teist korda 2+1. Stars sai 3-0 edu enne, kui Joe Thornton kodumeeskonna auvärava tegi.

Kommentaarid