Jetsile kodus ülivalus kaotus, Rangers ja Wild uuesti ees

Läinud ööl oli viimaks see hetk, mil playoffide hoki oli ametlikult Winnipegis tagasi. Hingematvas atmosfääris võõrustati Anaheim Ducksi. Imeline lõpp ja võit oli käe ulatuses, kuid täna tõusti voodist väga nukras seisus. 4-5 lisaajakaotus tähendab seda, et seerias ollakse nüüd taga 0-3.

(foto: cbc.ca)
Üleni valgete tribüünide ees kinkis Jets järjekordselt viimasel kolmandikul võidu ära. Sinna saadi 4-3 eduseisuga. Esimest korda rõkkas publik pööraselt avakolmandiku keskel, kui Lee Stempniak skoori avas. "Ma isiklikult pole kunagi varem midagi sellist kogenud ja me kindlasti saime publikult energiat," rääkis 32-aastane ründaja.

Samas sai emotsiooniderohke avakolmandik kodumeeskonna jaoks kurva lõpu. Vahetult enne pausi viigistas mängu Cam Fowler. Teine ei alanud ka palju paremini, kui neljanda minuti alguses viis Corey Perry Ducksi ette. Seeria teise värava teinud ründaja ristiti Jetsi fännide poolt viimasel kolmandikul ümber.


Teise kolmandiku keskpaigaks oli uuesti Jets ees. Tyler Myers skooris ülekaalu olukorrast ning Blake Wheeler sai väravaga selles seerias oma esimese punkti.

Vahetult pärast eduseisu taastamist tulid appi Ondrej Paveleci väravapostid, aga Ducks sai siiski 3-3 enne perioodi lõppu kätte. Ryan Kesleri ilusa söödu tegi väravaks Jakob Silfverberg. Teise puhkepausini oli siis neli minutit minna ja nagu selgus, oli see Jetsi jaoks piisav, et uuesti ette saada. Fowler pani oma tsoonis litri otse Bryan Little'ile nina ette ning Frederik Andersenil polnud terava pealeviskega midagi ette võtta.

Võimsate "Go, Jets, go" ja teiste hüüete saatel võitles kodumeeskond viimasel kolmandikul hingestatult kaitses, aga ei suutnud siiski puuri puhtana hoida. Veidi enam kui kaks minutit enne normaalaja lõppu unustati valveta Kesler ning võrk sahises. Supersööduga tegi vastuteene Silfverberg.

Jetsile kukkus vahetult pärast viiki veel hea võimalus normaalajaga asi ära lahendada, kui Sami Vatanen pandi mängu venitamise eest pleksiklaasi taha istuma. Ülekaalu olukorras oli ka paar head momenti, kuid need jäid realiseerimata.

Lisaaeg kestis veidi üle viie minuti. Francois Beauchemini poolt tuli kauge pealevise ning selle suunas värava ees Paveleci selja taha Richard Rakell. 21 aasta ja 350 päeva vanuselt on rootslane Ducksi ajaloo noorim mängija, kes lisaajal skoorinud. Ducks suutis järjekordselt pärast kolmanda perioodi kaotusseisu oma naha päästa.

"Me ei kaota kunagi eneseusku," tunnistas Kesler. "See on nii kogu aasta jooksul olnud. On üsna eriline seda playoffides kolmes järjestikuses kohtumises teha."

0-3 seisu pealt tullakse haruharva välja, aga Jets pole valget lippu veel lehvitamas. "Peame korraliku künka ületama, aga oleme selleks väljakutseks valmis," rääkis meeskonna kapten Little.


MTS Centeri suurimaks müratasemeks mõõdeti 124 detsibelli. See jääb napilt alla tasemele, mille juures inimene hakkab juba valu tundma (125 detsibelli).

Pittsburgh Penguinsi ja Minnesota Wildi kodumängud olid selgelt vaiksemad ettevõtmised. Esimene kaotas New York Rangersile 1-2 ning teine pani St. Louis Bluesi kotti 3-0.

Penguinsile said saatuslikuks vähesed väravavõimalused ning üks kehvasti välja kukkunud vahetus. See tuli avakolmandiku 9. minutil, mil Carl Hagelinil lasti vabalt värava suunas liuelda ning rootslane ei eksinud.

2-0 tuli teise kolmandiku keskel Chris Kreideri poolt ja kodumeeskond ise sai tabloole alles seitse minutit enne lõppu. Lootusekiir saadi tänu Patric Hörnqvistile. Midagi enamat sellest aga paraku ei vormunud.

Penguinsi abitust või hoopis saamatust ilmestas hästi see fakt, et Jevgeni Malkin jäi oma karjääri jooksul playoffides (50 mängu) esimest korda ilma ühegi väravale läinud pealevisketa. Kokku hirmutati Henrik Lundqvisti vaid 24 üritusega. Avakolmandikul jäädi vaid kolme peale, mis meeskonna jaoks ühe perioodi kohta halvim alates 2001. aastat


Mike Johnstoni hoolealuste jaoks on kindlasti hea uudis see, et järjekordselt suudeti mäng tasavägisena hoida. Samuti võib enesekindlust ammutada oma kindlast karistuste surmamisest. Kogu seeria jooksul on Rangers saanud ülekaalu mängida 14 korda, aga nendest on tulnud vaid kaks väravat.

Samal ajal näitas Wild ette, kuidas 24 pealeviskega siiski edukas olla. Jason Pominville, Zach Parise ja Nino Niederreiter olid Bluesi vastu saadud võidumängus täpsed. Devan Dubnyk tõi 17 tõrjega klubi ajaloo kolmanda playoffide nullimängu.

Kohtumine oli algusest lõpuni Wildi kontrolli all ning külalised ei suutnud ka räpaste võtetega mängu pöörangut tuua.


Steve Ott visati lõpuks juba teist korda selle seeria jooksul mängust välja. Tal on kolme kohtumisega 22 karistusminutit.


Blues pole kolm aastat playoffides võõrsilmängu võitnud. Viimasest 17-st kodust eemal peetud playoffide mängust on tulnud vaid kaks võitu.

Rangers ja Wild on nüüd seeriaid juhtimas 2-1. Mängudega jätkatakse ööl vastu neljapäeva.

Kommentaarid