Leafs oli drafti loterii võitmisele ülilähedal

Nädalavahetusel selgitati välja klubi, kes saab tänavuses noormängijate draftis esimesena soovitud mängija nime välja hõigata. Viimase kuue aasta jooksul läks see au neljandat korda Edmonton Oilersile. Vabalt võinuks see võimalus aga Toronto Maple Leafsile kuulda.

(foto: Vince Talotta/Toronto Star)
Leafs, kes kohutava hooaja teise poolega just parima drafti valiku nimel mängis, omas enne viimase lotopalli välja võtmist parimat võimalust saada avavalik endale. Keeruliste valemite põhjal paika pandud loterii "edurivi" selgus kokku nelja palli välja loosimisega.

Välja võtmiseks oli jäänud 11 palli. Neist neli olnuks õnnelikud Leafsi jaoks, kolm Buffalo Sabresi jaoks ning lõpuks loteriist võitjana väljunud Oilersil oli potti jäänud kaks soodsat numbrit. Lisaks oli üks Columbus Blue Jacketsil ning Carolina Hurricanesil. Lõpuks naeratas NHL-i komissar Gary Bettmann hokijumal aga Oilersile.


Pärast loteriid oli loomulikult enim pettunud teist aastat järjest avavalikust ilma jäänud Sabres, aga ka Leafsi tähtsad ninad võivad oma ebaõnne kiruda. Ja mida võib tunda Connor McDavid? Ta oli ülilähedal oma kodulinna klubis maandumisele.

Samal ajal oli Oilers loomulikult üliõnnelik. Kuigi peamänedžer Craig MacTavish jäi silma kummalise lausega, öeldes: "Rünnak võidab hokimänge ja meil saab see korralikult mehitatud olema."

Sellest võib välja lugeda seda, et McDavidi saamine meeskonna käekäiku väga palju ei muuda. Minnakse edasi sama filosoofiaga, mis pole üheksa järjestikust aastat klubi playoffidesse viinud.

Kommentaarid