Põhiturniiri kõige vägevamad mängud

8. oktoobril alanud ja 11. aprillil lõppenud tänavune põhihooaeg pakkus mitmeid meeldejäävaid etendusi, aga mõned matšid olid siiski erilisemad kui teised. Põhihooaja kõige vägevamate kohtumiste sekka mahtus ka paar karistusvisete seeriat.

(foto: Jared Silber/Getty Images)
Rangers 5-4 Wild, 27. oktoober

Elu enne Devan Dubnykit oli Wildi jaoks tänavu karm. Siin oli postide vahel Darcy Kümper, kes lasi kõik viis tükki enda selja taha viimasel kolmandikul! Wild juhtis veel 14 minutit enne lõppu 4-2. Tagant järgi võib öelda, et tegu mänguga, kus Rangers näitas, et midagi erilist hakkab tänavusest hooajast tulema.

Penguins 3 - 2 (KV) Rangers, 15. november

Erakordne kohtumine, kus nähti kahte karistusvisete seeriat. Pärast tempokat kolmandat perioodi ja lisaaega asuti õnne proovima ja kui algselt näis, et Rangersil "joppas" rohkem, siis tegelikult läks hoopis vastupidi. Dan Boyle'i sooritus tühistati pärast kohtunike poolset üle vaatamist. Meeskonnad, kes olid juba riietusruumi ära kolinud, aeti uuesti jääle ning teises seerias võidutses Penguins.

Maple Leafs 2 - 9 Predators, 18. november

Kommentaarid on iseenesest üleliigsed. Mustemast mustem päev Leafsi jaoks. Seejuures sel hetkel oldi veel korralik meeskond ja pärast sauna pandi kokku seeria, kus 12-st mängust võideti kümme.

Panthers 2 - 1 (KV) Capitals, 16. detsember

Hooaja esimeses omavahelises kohtumises võitja karistusvisetega otsustanud meeskonnad ei leidnud kuidagi võitjat ka teises matšis. Seda sõna otseses mõttes. Karistusvisete seeria venis 20-ringiliseks ja sellega püstitati uus NHL-i rekord.

Kings 3 - 4 (LA) Flames, 22. detsember

Kui Kingsil oli tänavu rohkelt probleeme võõrsil mängimisega, siis aeg-ajalt juhtus ka kodupubliku ees ebaõnnestumisi. Seda kohtumist alustati võimsalt ja 25. minutiga saadi 3-0 ette. Siis juhtus aga Johnny Gaudreau, kes sai kirja oma karjääri esimese kübaratriki. Lisaaja viimasel minutil tuli võiduvärav Mark Giordano poolt.

Kings 6 - 7 (LA) Predators, 3. jaanuar

Uus aasta olid vaid mõned päevad vanad, kui võimalik, et juba nägime ära aasta parima mängu. Kings sai esimese minutiga 1-0 ette, aga siis tuli viis järjestikust Predatorsi väravat. Teisel kolmandikul sai kodumeeskond kahe tabamusega uuesti lähedale, aga Olli Jokineni koll 11 minutit enne lõppu kustutas näiliselt igasugused lootused. See seis oli aga siiski petlik. Kingsi poolt tuli viimase kahe minutiga kolm kolli!

Islanders 5 - 6 Rangers. 16. veebruar

Tänavused esimesed kolm New Yorgi derbit võitnud Islanders alustas taas vingelt ja skoor avati juba 11. sekundiga. 14 minutit enne lõppu oli veel 5-3 edu, aga tänavu tehti mitu korda meile põhihooaja käigus selgeks, et mitte mingisugune eduseis pole turvaline.

Panthers 2 - 3 Maple Leafs, 3. märts

Võimalik, et just see kohtumine lõpetas Panthersi playoffide lootused. Roberto Luongo vigastas õlga, millega ta mängis hooaja lõpuni. Lisaks sai mängus viga ka varumees Al Montoya ja nii oli õhus võimalus, et meeskond peab matši lõpetama seisus, kus postide vahel on väravavahtide treener.

Senators 5 - 4 (KV) Flames, 8. märts

Hooaja jooksul mitte ametlikeks tagasituleku kuningateks kujunenud Flamesi mängijad näitasid järjekordselt oma sisu. 0-4 seis kustutati 13 minutiga. Kahju, et lõpuks võitu välja ei pigistatud.

Kommentaarid