Crosby jõudis 300. väravani, kuid Penguins jäi Flyersile alla

Philadelphia Flyers jätkab tänavu playoffidesse minemate meeskondade vastu vere ninast välja mängimist. Meeskond pidas läbi aegade 12. mängu CONSOL Energy Centeris ning sealt saadi kümnes võit. See tuli selge ülekaaluga 4-1.

(foto: Charles LeClaire/USA TODAY Sports)
"Ma soovin, et meil oleks rohkem mänge siin," tõdes pärast matši Flyersi boss Craig Berube. "Me satume elevusse ja mängime alati Penguinsi vastu hästi. Tegu on meeskonnaga, kes toob meis parima välja ja tunneme ennast selles hallis väga mugavalt."

Kokku on Flyers nüüd võitnud 11 omavahelisest viimasest 13-st põhihooaja vastasseisust. Hetkel on võidetud seitse mängu järjest!

Selle kohtumise algus tõotas külalistele vaid halba, kuid Penguins ei suutnud võiduks mängida Sidney Crosby varajast väravat, mis on tema karjääri 300. Temast sai klubi ajaloos viies mängija, kes selle tähiseni jõudnud. Huvitav fakt on see, et 31 nendest tabamustest on tulnud just Flyersi vastu ja mitte ühtegi teist meeskonda ei ole Sid the Kid nii palju kurvastanud.

Küll pidi aga siin Penguins pärast Crosby 4. minuti väravat rohkelt kurvastama. Avakolmandikul olid külalised pealevisetega 15-7 üle ning said ka viigi kätte. See tuli veidi vähem kui kolm minuti enne perioodi lõppu Vinny Lecavalier poolt. Flyersi must lammas tegi eduka mängu lõpetades efektiivsusnäitajaga +2.

Flyers asus oma teed minema teisel kolmandikul. Brayden Schenn skooris oma hooaja 15. ning lisas viimase kolmandiku alguses selle kõrvale kohe ka 16. tabamuse. Skoorimine lõpetati ära juba 14:26 enne lõppu. Viimane värava sai enda nimele kaitsja Carlo Colaiacovo, kelle jaoks on see hooaja esimene tabamus.


Penguins mängis taas ilma Jevgeni Malkinita. Mike Johnstoni meeskond on viimasest 12-st mängust võitnud vaid neli. See on lasknud Washington Capitalsil ligi hiilida. Heitluses Metro divisjoni viimasele automaatsele playoffide kohale mahub kahe vahele vaid üks punkt.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 4 - 3 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Sabres näitas sisu kui 1-3 seisu pealt välja tuli. Viimase kolmandiku alguses skooriti lühikese vahega kaks tükki. Võiduväravaks osutus Matt Ellise hooaja esimene koll. Leafs on viimase 17. Buffalos käigu ajal saanud peksa 15 korda.

Anaheim Ducks 5 - 1 Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilersi viimase aja ilus seeria sai suurejoonelise lõpu. Corey Perryst sai Ducksi ajaloos neljas mängija, kes jõudnud 600 punktini ning meeskond jõudis teist hooaega järjest 50 võiduni. Ühtlasi kindlustati ametlikult Vaikse ookeani divisjoni võit. Seda juba kolmandat aastat järjest. Kolm oli ilus number ka Jakob Silfverbergi jaoks. Ta lõpetas mängu kolme söödupunktiga.

San Jose Sharks 5 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Sharksile traditsioonilised kaks punkti kodumängust Avalanche'i vastu. Tegu 13. järjestikuse kodus saadud võiduga! Skoor on aga veidi meelitav. Neli oma väravatest tehti viimasel kolmandikul. Sharks on viimasest neljast mängust saanud seitse punkti ja see hoiab õhkõrnu playoffide lootusi elus. Winnipeg Jetsist jäädakse maha viie punktiga.

Kommentaarid