Viimane 2. ringi pilet läks Lightningule

Mitmete pöörangutega Tampa Bay Lightningu ja Detroit Red Wingsi vahel olnud avaringi seeria võinuks igavesti kesta, aga kõik ilus peab ükskord lõppema. Punkt pandi Tampas peetud seitsmenda mänguga, kust Lightning pigistas 2-0 võidu välja.

(foto: Chris O'Meara/AP Photo)
Red Wings, kes mängis ilma põhikaitsjate Niklas Kronwalli ja Marek Zidlickyta, suutis lisaks Steven Stamkosele kinni panna ka seerias säranud Tyler Johnsoni, aga ometi leidis Lightning võiduks vajalikud väravad üles. Vahetusetehingute tähtajal Philadelphia Flyersist hangitud kaitsja Braydon Coburn skooris viimase kolmandiku 4. minutil oma esimese pärast 22. novembrit ning teine sinise joone mees Anton Stralman pani litri poolkogemata 1:18 enne lõppu tühja väravasse.

"Ma ei tohiks seda arvatavasti öelda, aga kui esimene värav sisse läks, mõtlesin ma, et vau, milline tehing," tunnistas Lightningu peatreener Jon Cooper. "See oli mu esimene mõte."

Lightning sai väravad kätte 17 pealeviskega. Ben Bishop korjas karjääri esimese playoffide nullimängu 31 tõrjega. Viimati sai mõni väravavaht selle playoffide 7. mängus 2006. aastal. Selleks oli Ilja Brõzgalov.

"Bishop haaras mängu üle kontrolli," märkis Cooper. "Meedia oli rääkinud muudkui sellest, kuidas Mrazek tegi häid esitusi ja mitte keegi ei maininud teda. Pärast tänast võime me temast rääkida."

Bishop alustas veidi ebakindlalt ja jättis paaris olukorras prahti maha, aga oli lõpus väga terav. Mõned minutid pärast 1-0 ette minemist jättis ta eduseisu Lightningule, kui võttis suurepäraselt ära Henrik Zetterbergi ürituse.

"Võitlesime kõvasti ja tegime ühe oma parima mängu," rääkis Zetterberg. "Aga litter ei läinud lihtsalt sisse ning nad skoorisid kolmandal perioodil. Meil oli rohkelt võimalusi."

Rootslasel lõppes ilus jada, mille kohaselt oli ta 23. järjestikuses playoffide seerias vähemalt ühe värava teinud.

Võimaluste raiskamist kirus ka Red Wingsi boss Mike Babock: "Loksutasime neid korralikult. Andsime endale igasugused võimalused võitmiseks, aga me ei teinud väravat."

Red Wings jäi esimest korda pärast 1964. aasta finaalseeriat playoffide 7. mängus nulli peale.


Lightning läheb 2. ringis kokku Montreal Canadiensiga, kellele mullu avaringis mängudega 0-4 alla jäädi. "Eelmine aasta saime varbad märjaks teha. Sel aastal saame basseini hüpata," märkis Cooper.

Võimalik, et tegu oli Babcocki viimase mänguga Red Wingsi peatreeneri toolil. Leping saab suvel läbi ja olles viimase nelja aasta jooksul kolmandat korda avaringis välja pudenenud, võib ta tunda vajadust uue väljakutse järele.

Kommentaarid