Steven Stamkos: "Mitte miski ei õnnestu hetkel."

Tampa Bay Lightning läheb täna Detroidis ellujäämisheitlusesse ja seda suure üllatusena. Põhiturniiril enim väravaid teinud meeskond on playoffides väravavõrgu leidmisega hädas olnud. Meeskonna kapten Steven Stamkos on viie mänguga üldse kuivale jäänud.

(foto: saintpetersblog.com)
Tänavu põhiturniiril karjääri jooksul neljandat korda 40 värava piiri kätte saanud Stamkos on omade edusse seni panustanud vaid kaks söödupunkti. "Mitte miski ei õnnestu hetkel," ütles liiga üks ohtlikumaid ründajaid pärast neljanda mängu 0-4 kaotust. "Loodetavasti seis muutub, kui jätkan võitlustlikult mängimist. Ei ole tore hooaja praeguses faasis põua all kannatada, kui meeskond sinu panust vajab. Loodetavasti saan sellest üle."

Stamkose põud on kummaline, kuna ta on isukalt jätkanud väravale paugutamist. Pärast viite mängu on tal kirjas 17 pealeviset. Mängus sooritatud keskmine pealevisete arv on tal isegi suurem kui põhihooajal. See oli hooaja lõikes 3.27, nüüd 3.4.

Lightning on saanud playoffide parimana 24 ülekaalu olukorda, kus Stamkose tugevustele mängida, aga nendest on realiseeritud vaid kaks. Red Wings on vastasmeeskonna ohtlikuima relva täielikult kinni võtnud ning Mike Babcock tõestab taas miks ta on NHL-i parim treener.

Babcocki meeskond on vaid ühe võidu kaugusel järgmisesse ringi siirdumisest vaatamata sellele, et ise on vastaste väravale saadud keskmiselt vaid 22.6 pealeviset mängus. See on playoffide halvim näitaja.

Kui Lightning ei suuda oma nahka päästa ning Stamkos jääbki nulli peale, siis ootab liiga ühte kõige sümpaatsemat superstaari kindlasti kriitikarahe.

Kommentaarid