Gretzky kiidab McDavidit taevani

Kui midagi pöörast ei juhtu, siis saab suvel imelapsest Connor McDavidist Edmonton Oilersi liige. Teda peetakse suurimaks talendiks pärast Sidney Crosbyt ning Oilersiga liitudes on muidugi võrdlused Wayne Gretzkuga samuti möödapääsmatud. Nr. 99 jagab talle ka ise rohkelt kiitust.

(foto: Getty Images)
"Viimase 30 aasta jooksul on ta üks parimaid, kes liigasse tuleb. Parim pärast Sidney Crosbyt ja Mario Lemieux'd," rääkis Gretzky eile antud intervjuus. "Ta suudab kindlasti ühe klubi saatust muuta."

Suured sõnad suurelt mehelt, kelle käes on 61 NHL-i rekordit. Samas loodab Oilersi endine kapten, et selleks hetkeks, kui McDavid oma asjadega ühele poole on saanud, siis on tema rekordite arv kahanenud.

"Ma loodan, et ta toob Edmontoni Stanley karika ja murrab mu rekordeid," märkis Gretzky. "Tal on selleks kindlasti piisavalt talenti. Aga loodan, et ta jätab paar tükki ikka mulle ka."

McDavidilt loodetakse palju, olgugi et ta on alles 18-aastane. Samas on Crosby korraliku märgi ette pannud. Tema sai oma karjääri esimese 100 punktiga hooaja just uustulnukana, olles vaid paar kuud enne hooaja algust täisealiseks saanud. Gretzky usub, et McDavid on samaks võimeline, öeldes: "Olen Connori puhul märganud, et ta käitub ja räägib õigetmoodi. Ta on 18-aastasena väga küps."

Kui mitmed Gretzky rekordid jäävad kindlasti McDavidi jaoks püüdmatuks, siis mõne ületamine peaks olema täiesti reaalne. Alles eelmisel hooajal sai 2013. aasta drafti 1. valikust Nathan MacKinnonist Gretzky asemel 18-aastasena pikima punktiseeria kokku pannud mängija. Seeria jäi pidama 13 mängu juures. McDavid saab seda püüda mõned kuud. 13. jaanuaril tähistab ta 19. sünnipäeva.

Kommentaarid