Sharksi omanik lubab fännidele ilusamat tulevikku

Eile möödus 12 kuud sellest, mil Los Angeles Kings korjas mullustes playoffides San Jose Sharksi vastu esimese võidu. See viis lõpuks selleni, et Sharksist sai ajaloos neljas klubi, kes 3-0 seisu ära kinkinud. Aasta hiljem pole kumbki enam playoffides. Sharksi omanik lubab, et see on vaid ajutine.

(foto: dirtydangle.com)
Hasso Plattner, kellest sai Sharksi enamusosanik 2013. aasta suvel, kirjutas klubi fännidele kirja, mis analüüsis tehtud ja ees seisvat. Sakslane kiitis kirjas Joe Throntoni hankimist, peatreeneri Todd McLellani tööd ning arutles selle üle, mis ikkagi edust puudu jäi. 10-aastase järjestikuste playoff-kohtade ajal kolme konverentsi finaali ta eduks ei pea.

"Meil oli selgelt edu saavutamiseks aken avatud, aga NHL-il on väga tasakaalustatud konstitutsioon, mis ei luba rahalistel võimalustel saada otsustavaks," kirjutas Plattner. "Meeskonda ei saa lihtsalt kokku osta. See tuleb ehitada, mis on kõigi suhtes väga aus. Pärast seda kui vahetad drafti valikud veteranide vastu, pead varem või hiljem hakkama meeskonda ümberehitama. Me lootsime teha mõlemat - püsida konkurentsivõimelised ja ehitada samal ajal meeskond ümber. Olime sellele lähedal, aga teised meeskonnad meie konverentsis lihtsalt paremad."

Plattner märkis, et tänavu leidsid seitse noormängijat endale meeskonnas koha ja kirjutas lootusest, et oma talendite varamut õnnestub suvise drafti jooksul veelgi täiendada. Sharksil on seal kaheksa valikut, nende seas avaringi 9. valik. Kui klubi viimati esikümne seast noppida sai, siis maandus meeskonnas Logan Couture, kes püstitas tänavu 67 silmaga (27+40) uue karjääri rekordi.

"Ümberehitamine on nüüd täies hoos ja meil on üks liiga noorimaid meeskondi, millel on ees suurepärane tulevik," lisas Plattner.

Saksa ärimees tänas fänne ja kohalikke toetajaid ning kinnitas, et omanikkond on San Jose linnaga astunud kõnelustesse uue võistlushalli ehitamise suhtes. See peaks tagama selle, et klubi ei pea kuhugi mujale kolima. Loodetakse oma naabrite Anaheim Ducksi ja Los Angeles Kingsi varjust välja hüpata.

"Meie meeskonnal on suurepärane selgroog, mille vanemad liikmed on endiselt südamega asja juures ja paljudel noortel algab juba kolmas hooaeg," kirjutas Plattner. "Kui meil on draftis veidikene õnne ja uus treenerite brigaad pingil, siis suudame peagi taas ennast heast küljest näidata."

Sharks läks nädala alguses vastastikusel kokkuleppel lahku seitse aastat klubi juures peatreenerina töötanud Todd McLellaniga. Asenduskandidaate on hakatud juba ka intervjueerima. Nagu spekuleeritud sai, siis on üks nendest just Randy Carlyle.

Plattner lõpetas kirja emotsionaalse lausega: "Eesmärgiks jääb alati playoffidesse jõudmine ja ühel hooajal seal 16 mängu võitmine."

Kommentaarid