Sharksi ja Todd McLellani teed läksid lahku

San Jose Sharks on liitunud meeskondadega, kes hakkab otsima uut peatreenerit. Vastastikusel kokkuleppel mindi Todd McLellaniga lahku. Seitsme aasta jooksul tehtud hea töö unustati ühe ebaõnnestunud hooaja pärast.

(foto: Getty Images)
McLellan, kes liitus Sharksiga 2008. aastal, viis klubi kuus hooaega järjest playoffidesse, enne kui see kena seeria tänavu katkes. Kaks korda jõuti konverentsi finaali ning korra 2. ringi. Tema juhendamisel saadi kolm divisjoni tiitlit ning debüüthooajal 2008/09 117 punktiga Presidentide trofee, mis oli klubi jaoks üldse esimene.

"Soovime Toddi ja tema abilisi tänada aastate eest, mis nad San Jose Sharksi organisatsioonis töötasid," teatas peamänedžer Doug Wilson klubi kodulehe teel. "Mõnikord on muutus kõigile osapooltele kasulik, aga miski ei võta Toddilt ja tema abilistelt ära seda, mida seitsme hooaja jooksul saavutati,"

Tänavusel hooajal suutis Sharks läänekonverentsis edestada vaid kahte meeskonda ja jäi playoffidest kaheksa punkti kaugusele.

"San Jose jääb minu ja mu perekonna jaoks eriliseks kohaks," ütles McLellan. "Soovin tänada Dougi ja Sharksi selle eest, et mulle anti võimalus NHL-is treenerina töötada. Samas oleme ühel meelel selle osas, et muutus on parim nii minu kui meeskonna jaoks. Olen uhke selle üle, mis me organisatsioonina korda saatsime."

McLellan töötas enne Sharksi siirdumist Detroit Red Wingsis abitreenerina, hoolitsedes ründajate ja ülekaalu efektiivsuse eest. Sharks võttis mehe endale peatreeneriks vahetult pärast seda, kui Red Wings 2008. aastal Stanley karika võitis.

Uue töökoha pärast McLellan kohesel muretsema ei pea. Ta on määratud tänavuse Kanada MM-koondise bossiks.

Kommentaarid