Playoffide võidujooks: Flames kukutas Kingsi, Bruins jäi napilt ellu

Endale tänavu alailma probleeme tekitanud Los Angeles Kings enam viimasest jamast ennast välja ei vingerdanud. Läinud ööl oli Calgarys vaja iga hinna eest võitu, aga elu ja surma peale mängus jäädi Flamesile selgelt alla. Stanley karika kaitsmise võimalust sel hooajal ei ole.

(foto: Derek Leung/Getty Images)
Darryl Sutteri meeskonnal hakkasid mured kuhjuma avakolmandiku teises pooles. Tänu Johnny Gaudreau ja Jiri Hudleri väravatele pääses Flames esimeseks puhkepausiks ette 2-0. Esimene tabamus vajas ka väikest ülevaatamist, kuid kahtlusi selle õigsuses siiski polnud.

Teisel kolmandikul asus Flames oma eduseisu hoima ja hirmutas nii Jonathan Quicki vaid nelja pealeviskega. Kings sai Jonas Hilleri väravale üritust 12, aga ükski neid võrku ei lennanud. Karikakaitsja hooaeg taandus viimasele kolmandikule. Olukorda, kus kõik oli nende vastu, aga kust ometi on korduvalt välja tuldud. Ja vähemalt alguses tundus, et Kings võtab järjekordselt lihtsalt jõuaga oma.

Kui viimast kolmandikku oli mängitud täpselt viis minutit, siis said külalised tänu Jordan Nolani kollile ühe värava kaugusele. Flames jätkas passiivset mängu ning tundus, et oli vaid aja küsimus, millel tablool viiginumbrid on. Kuigi lõpuks poleks ka punkt enam Kingsi lootusi elus hoidnud, sest Jets vältis Colorados normaalaja kaotust.

Kings sai viimasel kolmandikul Hilleri väravale 14 pealeviset, aga kõrgeklassilisi võimalusi oli vähe. Nii jäädigi lõpuks vaid ühe värava peale, samas kui Hudler lisas vahetult enne kohtumise lõppu tühja võrku veel kodumeeskonna kolmanda. 31-aastane tšehh läks õhtule 2+1'ga ning Flames läheb esimest korda pärast 2009. aastat playoffidesse! Avaringis on vastaseks vihavaenlane Vancouver Canucks.


Viimati ei pääsenud Stanley karika omanik playoffidesse hooajal 2006/07. Selleks oli Carolina Hurricanes. Läbi aastate on seda kokku juhtunud vaid kaheksa korda. "Me lihtsalt ei mänginud kogu aasta vältel piisavalt head hokit," rääkis pärast Flamesile kaotatud mängu Anze Kopitar. "Oli liiga palju ebastabiilsust, nelja-viiemängulisi kaotusteseeriaid ja seda ei saa endale lubada. Praeguses hooaja faasis on raske tagaajaja rollis olla."

Kui nüüd ka Boston Bruins põhiturniirist edasi ei saa, siis on esimest korda ajaloos läinud nii, et lõpumängudest jäävad eemale nii karikakaitsja kui ka mullune põhihooaja parim.

Bruins on jäänud hingamisaparaadi alla pärast 2-4 kaotust Florida Panthersile. Enne eilset oli viimasest kümnest Florida visiidist kaotatud vaid kaks. Siingi oli alguses kõik ilus ja kena, kuid välja kukkus ikka nii nagu tänavu meeskonnal kombeks on olnud.

Avakolmandiku domineeriti ja pealevisetega oldi üle 12-7. Väravaluugid said avatud viis minutit enne teise kolmandiku lõppu. Ülekaalust viis asekapten Patrice Bergeron Bruinsi ette. Paraku teenis aga Brett Connolly paari minuti pärast ise karistuse ja selle realiseeris ära Aleksandr Barkov.

Kuna samal ajal oli Ottawa Senators New York Rangersiga põrandat pühkimas, siis oli Bruinsil sammu hoidmiseks võitu vaja. Punkt olnuks ka hea, aga kaotus enamvähem katastroof. Lõpuks kaldutigi aga selle viimase variandi poole.

Jonathan Huberdeau viis pantrid ette ja kiirelt oli vahe ka kaheväravaline. Brad Boyes skooris Bruinsi vastu teises mängus järjest.

Külalised said pärast külma dušši veel korra rõõmustada, kui Brad Marchand veidi vähem kui seitse minutit enne lõppu vahe taas minimaalseks tegi, aga Bruinsi murdis lõpuks Bostoni oma poiss Jimmy Hayes. Bostonis sündinud ja kasvanud 25-aastane ründaja pani viis minutit enne lõppu kirsi tordi peale. Jaromir Jagr jõudis kahe sööduga karjääri 1800. punktini, tõustes sellega läbi aegade edetabeli 4. reale.

Bruinsil oli küll veel aega viiki jahtida ning Julien korjas Tuukka Raski rohkem kui kolm minutit enne lõppu väravasuult ära, aga igasugused tagasituleku lootused kustutas just see Raski väntsutamine. Üks hetk saadi endale üleliigse mängija eest karistus.


Senators sai nüüd Bruinsist kahe punktiga mööda. See tähendab, et Bruins peab viimases mängus võõrsil alistama Tampa Bay Lightningu (liiga parima kodusatsi!) ning lootma, et Philadelphia Flyers ei tee kodus senaatoritele teeneid. Lisa lootusekiir võib tekkida veel siis, kui Pittsburgh Penguins täna New York Islandersi vastu punktita jääb. Kuigi siis tuleb loota ka seda, et Sidney Crosby & Co jäävad laupäeval Buffalo Sabresile alla.

Teised kohtumised

New York Rangers 0 - 3 Ottawa Senators (tipphetked)

Senaatorid näitasid vanadele kaladele ette, kuidas asjad käivad. Andrew Hammondile 26 tõrjega hooaja kolmas nullimäng ning playoffid on käe ulatuses. Kuna Rangers andis mitmele põhimehele puhkust, siis sai oma NHL-i debüüdi teha Ryan Bourque, kes on legendaarse kaitsja Ray Bourque'i poeg.

Philadelphia Flyers 1 - 3 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Hurricanes on suurema osa hooajast üsna kasutu olnud, aga Flyersit õnnestus tampida viiest mängust neljas. Kolm võitudest tulid ära ka normaalajaga.

Tampa Bay Lightning 4 - 3 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Kummalisel kombel kujunes Devilsist tänavu Lightningu jaoks ebamugav vastane. Esimesed kaks omavahelist mängu oli Devils võitnud, siin võideldi punkt välja ning võib öelda, et tänu ebaõnnele kaotati. Lightning sai lisaajale kaasa ülekaalu olukorra, mille Tyler Johnson ära realiseeris. Tema poolt tuli ka kodumeeskonna esimene värav. Tabamuste kõrvale läks ka üks söödupunkt. Kolmikukaaslased Ondrej Palat ja Nikita Kutšerov lõpetasid kolme sööduga. Devilsi eest oli kaks korda täpne Steve Bernier.

Montreal Canadiens 4 - 3 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings jäi viimasel kolmandikul eduseisust ilma ning Lars Eller jättis lisaajal võidu Canadiensile, kuid kätte saadud punkt tähendab, et Mike Babcocki meeskond ei pea enam viimasel päeval närveerima. 24. järjestikune playoffide koht on käes!


Hooaja 43. võiduga murdis Carey Price Canadiensi rekordi.

St. Louis Blues 2 - 1 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Blues sai võiduga endale pärast 2011/12 hooaega esimese divisjoni tiitli. Ühtlasi saadakse nüüd põhiturniiri viimasel päeval Anaheim Ducksiga konkureerida läänekonverentsi esikohale. Kodus võetakse vastu Minnesota Wild, samas kui Ducks heitleb võõrsil Arizona Coyotesiga.

Nashville Predators 2 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

Esimest korda pärast 39-mängulist seeriat polnud Wildi postide vahel Devan Dubykit ja asendusmees Darcy Kümper lasi juba teise vastaste pealeviske oma selja taha, aga külalised tulid 0-2 seisu pealt välja. Sellega jõuti 12. järjestikuse võõrsilvõiduni. Tegu Red Wingsi poolt hooajal 2005/06 püstitatud rekordi kordamisega.

Colorado Avalanche 1 - 0 (KV) Winnipeg Jets (tipphetked)

Valus kaotus Jetsile, kuna vastasest saadi kaks korda rohkem pealeviskeid - 41-21 - aga ühest punktist piisas, et endale klubi ajaloo teine playoffide koht kindlustada. Esimene pärast seda, kui Winnipegi koliti. Ondrej Pavelecile kolmas järjestikune nullimäng ja sellega klubi rekord, nii uue kui vana Jetsi oma.

Edmonton Oilers 1 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Külalised olid vaatamata selgele ülekaalule - pealevisked 52-27! - suurtes raskustes, aga viimase kümne minutiga kallutati mäng siiski enda poolele. Võiduvärav tuli 29-aastase debütandi Bryan Lergi poolt. Oilersil oli debütant postide vahel. Laurent Brossoit 49 tõrjet on enim ühe debütandi poolt pärast 1998. aastat ja Manny Legacet.

Vancouver Canucks 5 - 0 Arizona Coyotes (tipphetked)

Eddie Läcki poolt 28 tõrjega hooaja teine nullimäng ning Canucks jõudis 100 punkti lävele. Vaid üks silm on puudu. Seda saab laupäeval Oilersi vastu püüda. Korraliku šõu panid püsti kaitsjad Yannick Weber ja Alexander Edler. Esimene skooris kaks kolli ning teine lõpetas kolme söödupunktiga. Neljast ülekaalu olukorrast lahendati ära kolm.

Kommentaarid