Wild ja Canadiens liitusid 2. ringi pääsenud seltskonnaga

Erinev aasta, sama jama. Nii võivad täna mõelda kõik St. Louis Bluesi fännid, kes järjekordselt pärast playoffide avaringi enam oma lemmikutele kaasa ei saa elada. Kolmandat aastat järjest sai hooaeg pärast ilusat põhiturniiri kiire lõpu. Samuti lõppes Ottawa Senatorsi muinasjutuline minek.

(foto: Hannah Foslien/Getty Images)
Blues kaotas kuuenda mängu Minnesota Wildile 1-4. Võõrsil peetud mängu domineeriti - pealevisked lõpuks 31-21 - aga Devan Dubnyk oli väravasuul kindlus ise. Kui Wildi puurivaht alustas seeriat paari ebakindla esitusega, siis lõpus oli ta enamvähem löömatu - viimases kahes mängus tuli kokku 66 tõrjet.

"Tema mäng oli silmapaistev," märkis Dubnyki esituste kohta peatreener Mike Yeo. "See meeskond esitab sulle tõelise väljakutse. Nad pakuvad erinevaid väljakutseid, saades rohkelt litreid väravale."

Samal ajal vedas Bluesi bossi Ken Hitchcocki teist aastat järjest alt just seis postide vahel.


Keskmiselt sai Wild seeria jooksul vastaste väravale 23 pealeviset ja see oli piisav, et viies mängus vähemalt kolm kolli kätte saada.

Viimases kohtumises hoolitsesid väravate eest Zach Parise, Justin Fontaine ja Nino Niederreiter. Parise avas vähemusest tehtud väravaga avakolmandikul skoori ning lisas hiljem viimase kolmandiku alguses oma kontole veel ühe. Nii sai temast Wildi ajaloos esimene mängumees, kes playoffides ühes kohtumises nii vähemusest kui tasakaalust on skoorinud. Bluesi auvärav tuli mõned sekundid enne teise kolmandiku lõppu T.J. Oshie poolt.

Wildi kaks esimest olid väga pehmekesed. "Vedasin meid kahe kohutava väravaga taas alt," tunnistas Jake Allen, kes mängu keskel Hitchocki poolt väravasuult ära korjati.


Mike Yeo mehed lähevad teist aastat järjest 2. ringis kokku Chicago Blackhawksiga. Mullu kaotati seeria 2-4.

Teiseks ringiks saab hakata valmistuma ka Montreal Canadiens. Ottawas peetud kuuendas mängus näitas Carey Price, miks on tema hetkel maailma parim väravavaht. Price võttis 43 tõrjega oma karjääri viienda playoffide nullimängu. Tõrjete arvuga püstitas ta ka uue isikliku rekordi mängus, mis ei vajanud lisaaega.

"Lapsest saadik unistad sellises olukorras olemisest," ütles 27-aastane väravavaht.

Price pidas taas kena duelli Craig Andersoniga, kellele jäi 18 tõrjet, aga otsustaval hetkel vedas Senatorsi alt rünnak, mis oli kogu aasta tugev olnud. 0-2 seisuga lõppenud mängus jäädi esimest korda sel hooajal nulli peale.

Canadiensi väravate eest hoolitsesid Brendan Gallagher ja Max Pacioretty. Esimene viis omad avakolmandiku teises pooles ette ning teine vormistas skoori eelviimasel minutil tühja väravasse.

"Edasipääs on tore, aga olgem ausad, meil oli täna ka õnne," lausus Pacioretty. "Nad korraldasid korraliku litrisaju, kuid Carey oli nagu müür."

Külaliste kahe tabamuse vahele mahtus küll ka üks Senatorsi värav, aga Jean-Gabriel Pageau poolt teisel kolmandikul tulnud kolli ei loetud ära, sest vilemees Chris Lee oli mängu enneaegselt kinni vilistanud.


"Mõlemad meeskonnad rääkisid seeria käigus sellest, kuidas mõnikord otsustab võitja vaid parem litri õnn ja ma arvan, et kohtunikul oli selles olukorras halb litri õnn," ütles Senatorsi boss Dave Cameron.

Hooaja keskel meeskonna peatreeneriks edutatud Cameron tõdes, et alla jäädi väga heale meeskonnale ja tervikuna on tal hea meel selle üle, mida meeskond tema juhtimisel suutis saavutada. Senatorsi ootab kindlasti ees helge tulevik. Olgu veel meelde tuletatud, et lisaks sellele, et kuni hooaja viimase mänguni oldi ainus meeskond liigas, kes kordagi nulli peale ei jäänud, suudeti ka ainsana kogu aasta toimetada nii, et mängijatega ei tehtud mitte ühtegi tehingut.


Canadiens on esimest korda pärast 1993. aastat teist hooaega järjest playoffide avaringist edasi saanud. 2. ringis ootab paari Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings võitja.

Kommentaarid