Penguins väljas, Senators elab veel edasi

Nagu sai ennustatud, siis New York Rangersi ja Pittsburgh Penguinsi vaheline seeria kujunes ülimalt tasavägiseks. Paraku läks aga nii, et esimene oli neljas mängus lihtsalt tsipakene parem ja võitis seeria, kus kõik mängud lõppesid üheväravalise vahega, siiski ülekaaluka 4-1 skooriga.

(foto: Jared Silber/Getty Images)
Penguins langes playoffide avaringis viie mänguga esimest korda pärast 2007. aastat. Valusal kombel tuli teine järjestikune kaotus lisaajal. Marc-Andre Fleury oli kogu seeria käigus terav, tõrjudes 150-st üritusest 139 (viimases mängus 36-st 34), aga teises puuris oli paraku veel paremas hoos olnud väravavaht.

Henrik Lundqvist lasi 140 pealeviskega vaid kaheksa väravat. Viimasest kaheksast Penguinsi vastu peetud playoffide kohtumisest on ta nüüd võitnud seitse, lastes endale keskmiselt vaid 1.34 väravat ning hoides tõrjeid 95.4% peal. Ega lähemal perfektsusele ei saa vast üks väravavaht olla.

"Tema poolt tulid tähtsad tõrjed just siis kui neid vajasime," rääkis Marc Staal. "Seda ongi väravavahilt playoffides vaja. Kui meil oli tõrjet vaja, siis ta tegi selle ära."

Viimase mängu lõpetas kuningas Henrik 37 tõrjega. Neist 14 tulid viimasel kolmandikul, kus Penguins sai pealeviskeid Rangersist kaks korda rohkem. Paraku jäi see ülekaal realiseerimata. Viimasele kolmandikule mindi 1-1 seisuga. Avakolmandiku viiendal minutil viis Derek Stepan ülekaalust kodumeeskonna ette ning Nick Spaling viigistas seisu teise kolmandiku lõpuminutitel väravaga, mis vajas põhjalikku ülevaatamist.

Kui Lundqvist seisis postide vahel pea peal, siis teises otsas otsustas mängu saatuse ära teine Rootsi viiking. Lisaaja keskel lasti Carl Hagelinil rahulikult meeldiv koht välja vaadata ning tema seeria teine värav oli tõsiasi.

"See on uskumatu. Üks lahedamaid hetki, mille osaks ma jääl olles olen olnud," ütles Hagelin võiduvärava kohta.

Madison Square Garden oli viimati seeria saatuse otsustanud lisaaja väravat näinud 1994. aastal. Stephane Matteau murdis siis konverentsi finaali 7. mängus New Jersey Devilsi.


Vaatamata seeria selgele kaotamisele oli Penguinsi peatreener Mike Johnston omadega rahul: "Tegu oli väga hea seeriaga. Kõigi nende 2-1 mängude juures otsustasid võitja ja kaotaja paar litri põrget. Vastased väärivad tunnustust. Nad on väga hea meeskond ja põhjusega liiga üks tippudest, kuid arvan, et võitlesime hästi."

Sidney Crosby jäi kiruma kehva ülekaalus mängimist - 13-st olukorrast saadi vaid kaks kolli - samas kui meeskonna esitusi kärpis ka Jevgeni Malkini ebaefektiivsus. Venelane jäi viie mängu peale punktita. Ei oleks üllatav, kui Penguins teatab lähipäevadel vigastusest. Väntsutati teda ju koosseisust sisse-välja ka põhiturniiri lõpus.

Väntsutamist jätkab ka Ottawa Senators. Olles Montreal Canadiensi vastu 0-3 auku vajunud, ei olda veel ka pärast viiendat mängu auti langenud. Päästeingel on leitud Craig Andersoni näol, kes on selles seerias 123-st pealeviskest tõrjunud 120. 5-1 võiduga lõppenud mängus tuli tema poolt neid 45.

Bobby Ryan lõpetas kahe väravaga 16-mängulise põua ning täpsed olid ka Patrick Wierchioch, Erik Karlsson ja Eric Condra. Kaks tabamust tulid ülekaalust, mille efektiivsuseks oli 50%.

Canadiensit frustreeriti korralikult ja selle elas Brandon Prust lõpusireeni kõlades Andersoni peal ka välja.


Eks pärast avakohtumist ja P.K. Subbani intsidenti oligi see kahe Kanada klubi vaheline jagelemine jäänud veidi lahjaks.


Senators saab 3-3 viiki kodupubliku toel püüda ööl vastu pühapäeva.


Selge ülekaaluga võitis oma seeria viienda mängu ka Minnesota Wild. St. Louis Blues pandi võõrsil kotti 4-1.

Vladimir Tarasenko tegi avakolmandikul ülekaalust oma selle seeria üheksanda pealeviskega kuuenda värava (täpsuseks 66.7%!), aga see jäi Bluesi ainsaks rõõmuhetkeks. Seda vaatamata sellele, et nii esimesel kui viimasel kolmandikul jäeti külalistele vaid kolm pealevisest.

Marco Scandella kindlustas selle, et esimesed 20 minutit lõppevad viigiga ning edasise eest hoolitsesid Nino Niederreiter, Mikko Koivu ja Charlie Coyle. Oma karjääri kolmanda playoffide võiduväravaga tõusis Niederreiter Wildi rekordimeheks.


Wild läheb oma ajaloos esimest korda väljakukkumismängule 3-2 eduga.

Kommentaarid