Pekka Rinne ei oska kehva vormi põhjendada

Nashville Predatorsi väravavaht Pekka Rinne tegi eelmisel hooajal ühe oma karjääri parima aasta. Ta võitis 64-st stardist 41, lasi keskmiselt vaid 2.18 väravat mängus ning tõrjus 92.3%-lise efektiivsusega. Ent tänavu on midagi täielikult nässu läinud ja soomlane ei oska ka kehva vormi põhjendada.

(foto: sportspyder.com)
Rinne sai läinud ööl Chicago Blackhawksi vastu 38. stardi käigus viienda järjestikuse ja kokku 15. kaotuse. Tema vastu tehti kolm väravat vaid 26 pealeviskega ja see tähendab, et kogenud väravavaht on nüüd viimasest 116-st vastase üritusest tõrjunud ainult 98. See annab tõrjete efektiivsuseks 84.4%.

Kogu hooaja jooksul on Rinne tõrjunud 90.2%-lise efektiivsusega, mis tema karjääri halvim näitaja. Endale lastud 2.58 väravat jäävad samuti kõige tumedamate hooaegade sekka.

Soomlane ei oska konkreetselt kehva vormi põhjust välja tuua: "Kui selle taga oleks ainult üks asi, siis saaks seda kergelt parandanda. Kuid ilmselgelt on üldine mäng ja stabiilsus kaks erinevat asja. Samal ajal käib see ka käsikäes meeskonna mänguga. Meeskonnana ja mina isiklikult pole me suutnud näidata kõrgetasemelist stabiilsust ja arvan, et see ongi puudu."

Tänavused numbrid on selgelt alla Rinne karjääri keskmiste (2.38, 91.7%) ja see annab lootuse, et seis siiski muutub. Ka soomlane ise pole muidugi käega löönud.

"Tegu on olukorraga, kus pead lihtsalt usaldama oma töömeetodeid ja keskenduma sellele, mida saad kontrollida," rääkis Rinne enne eilset matši. "Ma ei saa valetada. See on olnud frustreeriv. Ilmselgelt ootan endast rohkemat ja raske on olla, kui tunned, et on paranemisruumi."

Kehvas olukorras saab rõõmustada vähemalt selle üle, et tänavu pole Rinnel tervisega probleeme olnud. Eelnevad kaks hooaeg on olnud mõlemad pikemat sorti pausidega.

Kommentaarid