Panthers murdis ühe mänguga kaks rekordit

Dale Tallon on Florida Panthersiga tegemas suurepärast tööd ja seega oli igati sobilik, et tema lepingupikendust tähistati rekordimänguga. Ning kuna peatreeneri Gerard Gallantiga sõlmiti samuti uus leping, siis tehti viisakalt ühes mängus kohe kaks rekordit.

(foto: sun-sentinel.com)
Panthers teatas enne kohtumist New York Rangersiga, et Gallant on ära seotud hooaja 2018/19 lõpuni. Sellele järgnes rekordiline kaheksas järjestikune võit, mille seas esimest korda klubi ajaloos kuus järjestikust koduvõitu.

3-0 tulemusega lõppenud kohtumises tehti kõik väravad poole mänguajaga ära. Logan Shaw viis meeskonna vahetult enne esimest pausi ette ning teisel kolmandikul kasvatasid edu Vincent Trocheck ja Brandon Pirri.

Roberto Luongo pidi karjääri 71. nullimängu nimel kõvasti rabelema. Rangers jäi nulli peale 40 pealeviskega. Panthers sai samal ajal enda väravad kätte vaid 20 üritusega. Ajaloo jooksul on nüüd ainult kümme puurivahti Luongost rohkem puhtaid pabereid teeninud.

Viimasest 17-st mängust saadud 14. võit aitas pantrid uuesti tagasi ka Atlandi divisjoni tippu. Seejuures võidutseti Rangersi vastu esimest korda alates 2013. aasta aprillist.


Rekordimängu oli vaatamas ka hooaja suurim publik. Mängule elas kohapeal kaasa 20 289 silmapaari.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 3 - 4 Detroit Red Wings (tipphetked)

Jack Eichel sai hakkama karjääri teise vähemalt kahe väravaga mänguga, ent võiduks sellest ei piisanud. Red Wingsil läks käest 2-0 ja 3-2 edu, aga kolm minutit enne lõppu kindlustas võidu Tomaš Tatar.

Edmonton Oilers 4 - 3 (KV) Arizona Coyotes (tipphetked)

Coyotes jäi kuus minutit enne lõppu ilma 3-2 eduseisust. Jordan Eberle jõudis siis oma õhtu teise tabamuseni. Oilers sai omavahelisest vastasseisust harvaesineva võidu. Enne seda kohtumist oli Coyotes viimasest 12-st võitnud 11 ning muu hulgas oldi paremad ka kõigis viies mulluses vastasseisus. Seejuures on käsil klubi rekordit tähistav 20-mänguline ühe meeskonna vastu saavutatud punktiseeria.

Los Angeles Kings 2 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Avakolmandikust 2-0 edu võtnud Kings oleks peaaegu valusalt vastu näppe saanud, kui Flyers paugutas viimasel perioodil 16 oma 30-st pealeviskest. Ent ainsaks tabamuseks jäi Brayden Schenni ülekaalu koll. See rikkus ära ka Jonathan Quicki rekordini jõudmise. 29-aastase puurivahi järgmine nullimäng teeb temast ajaloos enim puhtaid pabereid korjanud ameeriklase.

Toronto Maple Leafs 4 - 1 St. Louis Blues (tipphetked)

Ajalugu kordas end. Nii nagu hooaja esimeses vastasseisus, läks ka siin Blues Vladimir Tarasenko väravast juhtima, aga lõpuks tuli leppida siiski suure kaotusega. Seejuures kestis eduseis vaid viis sekundit. Kodumeeskonna väravas pani Jonathan Bernier 39 tõrjega hullu.

Tampa Bay Lightning 3 - 2 (KV) Minnesota Wild (tipphetked)

Lightning jäi valusalt kaks ja pool minutit enne lõppu normaalajal võidust ilma, ent sai siiski teenitud kaks punkti kätte. Kahe esimese kolmandiku jooksul oldi pealevisetega üle 25-15. Seejuures sai Wild oma esimese ürituse alles 15. minutil. Lõpuks jõuti aga 32 pealeviskeni. Neist üheksa tulid Matt Dumba poolt ja see on klubi uus kaitsjate rekord.

New Jersey Devils 3 - 2 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Liiderklubil ei suju näiliselt kõik enam lihtsalt. Eriti kodust eemal. Viimase kuue võõrsilmängu jooksul on tulnud viis kaotust. Siin läks see kirja pärast 0-2 kaotusseisust välja ronimist, kui John Moore lisaajal ülekaalust skooris.

Pittsburgh Penguins 5 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Sidney Crosby kallal on tänavu kõvasti nokitud, aga #87 jõudis esimest korda alates 2013. aastat seeriani, mil viie mängu jooksul on tulnud viis kolli. Sellest kohtumisest sai ta neid oma arvele kaks. Mõlemad sündisid ülekaalust. Kris Letang ja Jevgeni Malkin toetasid kolme söödupunktiga. Vigastuspausilt naasnud Marc-Andre Fleury tegi kena tagasituleku. Kõrvale sai lükatud 38 pealeviset.

Carolina Hurricanes 1 - 2 (LA) Nashville Predators (tipphetked)

Enne seda mängu võõrsil viimasest kümnest kaheksa kaotanud Predators ei alustanud siingi hästi, kui Victor Raski väravast taha jäädi, aga Paul Gaustad aitas vähemusest viigini ning lisaajal oli kangelaseks Mattias Ekholm.

Columbus Blue Jackets 5 - 4 (KV) Washington Capitals (tipphetked)

Capitals jäi minut enne normaalaja lõppu eduseisust ilma ning ei suutnud lisaajal väravaks teha ülekaalu olukorda. Seejuures suutis Jacketsi puurivaht Curtis McElhinney lisaminutitel sedamoodi komistada, et pidi mängust vigasena lahkuma. Nii sai 23-aastasest rootslasest Anton Forsbergist NHL-i ajaloos esimene puurivaht, kes teeninud karjääri esimese võidu pärast normaalaega mängu sekkudes. Selleks tuli lisaajal nelja minutiga teha kuus tõrjet.

Colorado Avalanche 0 - 4 Calgary Flames (tipphetked)

Kodus viimasel ajal imeliselt tegutsenud Flames soovib nähtavasti näidata, et ka võõrsil võib meeskond korralikult esineda. Viimasest viiest võõrsilmängust saadi kolmas võit tänu kolme väravaga teisele perioodile. Üks liiga halvimate kaitsenumbritega meeskond korjas hooaja esimese puhta paberi tänu Karri Rämöle. Soomlane sai hakkama 26 tõrjega.

San Jose Sharks 1 - 4 Winnipeg Jets (tipphetked)

Esimest korda sel hooajal oli kolmandat kodumängu järjest Sharksil vaatamas täismaja, aga taas veeti kodupublikut alt. Ainsaks rõõmuhetkeks oli mängu keskel tulnud Brent Burnsi ülekaalu värav. Jetsi skoorijate sekka mahutas end teiste seas Joel Armia, kelle jaoks tegu karjääri esimese kolliga.

Kommentaarid