Doan jõudis rekordi väravani, Coyotes kerkis divisjoni teiseks

Arzona Coyotesi eelmises kohtumises Dale Hawerchuki kõrvale klubi väravate rekordini jõudnud Shane Doan soovinud kaua aupaistet jagada. Läinudöises 4-2 võidumängus Winnipeg Jetsi vastu tulnud kahe väravaga vuhises ta Kuulsuste Halli liikmest mööda.

(foto: cbc.ca)
39-aastane ründaja skooris nii Coyotesi esimese kui viimase. Karjääri 380. värav kustutas Adam Lowry tabamusest tulnud kaotusseisu ning 381. kindlustas võidu mõned sekundid enne lõpusireeni. Kuigi Doan oli tähelepanu keskpunktis ka juba enne mängu algust.

Mängueelsel soojendusel täitus jää mütsidega, sest meeskonna eelmises mängus, kus kogenud ründaja karjääri teise kübaratrikini jõudis, lendas neid liiga vähe väljakule.


Väljavalitud kauboi müts tõi nähtavasti kogu meeskonnale õnne, sest tegelikult domineeris kohtumist Jets, kes oli lõpuks pealevisetega ligi kahekordselt üle (37-21). Ent noor puurivaht Louis Domingue toimetas taas edukalt ning ehk oli ka abi sellest, et kodus mängiv Jets ja võõrsil olev Jets on kaks täiesti teistsugust meeskonda. Paul Maurice'i hoolealused kaotasid viimase 13 kodust eemal peetud kohtumise jooksul 12. mängu.

Lowry teine värav aitas külalised veel välja Viktor Tihhonovi ülekaalu tabamusest tulnud kaotusseisust, aga Oliver Ekman-Larsson viis nelja väravaga viimase perioodi jooksul taas ühe ülekaalu kolliga Coyotesi ette ning kena seisu suutis kodumeeskond lõpuni hoida.

Võit aitas Coyotesi Vaikse ookeani divisjonis teisele kohale. 37 mänguga on kogutud 39 punkti. Kuigi elu seal pole muidugi kerge. Los Angeles Kings on pikalt ees ära (50 punkti) ja tuleb mitmepealine jälitajate grupp (neli meeskonda kahe punkti sees).


Nüüd, kus väravate rekord käes, asub Doan jahtima Hawerchuki punktirekordit. Selleks on 929 ning Coyotesi kaptenil on hetkeseisuga puudu 13 silma.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 1 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Veidral kombel istub vana-aastaõhtul mängimine Islandersile superhästi. Sabresi vastu võeti oma viimase kümne aasta viimasel päeval peetud mängu jooksul üheksas võit. See tuli tänu Thomas Greissi 42 tõrjele. Ise saadi kodumeeskonna väravale 33 pealeviset ja avakolmandikul ainult viis, ent võit võluti siiski välja pärast seda, kui hooaja esimene omavaheline matš kodus üllatuslikult kaotati.

Detroit Red Wings 2 - 5 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Red Wings pääses 2-0 ette, aga mõlemad Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin jõudsid väravani ning sellises olukorras on pingviinid aastate jooksul olnud enamvähem alistamatud. Malkin lisas ühe värava kõrvale ka kaks söötu. Samaga sai hakkama Patric Hörnqvist ning 2+1'ga säras Kris Letang.

Carolina Hurricanes 4 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Braden Holtby, keda Aleksandr Ovetškin hakanud kutsuma meeskonna MVP-ks, sai puhkepäeva ning Capitalsil olid kohe pahandused majas. Lõplikult läks asi käest viimasel kolmandikul, kus tuli kolm kodumeeskonna väravat. Katkes Capitalsi 9-mänguline võiduseeria.

St. Louis Blues 1 - 3 Minnesota Wild (tipphetked)

Vladimir Tarasenko jäi viimasel hetkel haiguse tõttu Bluesi koosseisust välja ning sellega jooksis kogu rünnak kokku. Kevin Shattenkirki ülekaalu väravast mindi küll juhtima, aga Zach Parise'ita Wildil polnud suuri probleeme kaotusseisust välja tulemisega. 21. võõrsilmängust saadi tänavu alles kuues võit.

Colorado Avalanche 3 - 4 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Semjon Varlamov tegi 39 tõrjega Blackhawksi vastu taas uhke esituse, aga seekord see võiduni ei viinud. Jonathan Toews sai kirja hooaja neljanda lisaajal tulnud värava ning haaras sellega endale ka klubi rekordi. Lisaks oli taas peatamatus hoos kolme punktiga (1+2) lõpetanud Patrick Kane. Hooaja kogusaak kerkis tal 56 silma peale.

Dallas Stars 5 - 1 Nashville Predators (tipphetked)

Külalised ajasid liiga parima meeskonna närvi, kui Craig Smith mängu keskpunktis skoori avas. Kaks väravat aitasid Tyler Seguini 50 punkti peale. Väravaküttide edetabelis on ta koos Kane'iga 23 peal ning ainult ühega jäädakse alla Starsi kaptenile Jamie Bennile.

Calgary Flames 1 - 4 Los Angeles Kings (tipphetked)

11. järjestikusele koduvõidule on Flamesil järgnenud nüüd kaks järjestikust kaotust ja nendes mängudes on jõutud ainult ühe väravani. Kings lõpetas aasta perfektse 4-mängulise välisturneega ning kokku on viimasest kuuest võõrsilmatšist võidetud nüüd viis.

Edmonton Oilers 0 - 1 Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducks haaras teise järjestikuse 1-0 võidu tänu Ryan Getzlafi ülekaalu väravale ning John Gibsoni 21 tõrjele. Alates 2007. aastast on Edmontonis 16-st mängust saadud 14 võitu.

Kommentaarid