Bruins sai Leafsi vastu taas ühe dramaatilise võidu

Boston Bruins ja Toronto Maple Leafs on meeskonnad, kes oskavad publikule pinget pakkuda. 2013. aastal pakuti üks läbi aegade dramaatilisema lõpuga playoffide matš. Pinget ja draamat jagus korralikult ka seekord, kui Bruins viimase minuti väravaga 3-2 võidu välja pigistas.

(foto: primenewscenter.com)
47 sekundit enne normaalaja lõppu tõusis kangelaseks Brad Marchand, kes pani punkti 11-mängulisele põuale. Kuigi 27-aastane ründaja võib ise rääkida, et murdis nulliseeria tegelikult juba kolmandiku esimeses pooles, aga see jäi imepisikese tsooni vea tõttu lugemata.


Vahetult enne võiduväravat näitas Torey Krug, et on tähelepanelikult trennis ka väravavahtide harjutusi jälginud.


Bruins sai mängu kaks korda juhtida, ent Leafs võttis ilusti järgi. Mõlemal korral tühistati Patrice Bergeroni väravad, mis mahtusid kahe esimese kolmandiku avaminuti sisse. Leafsi puuri valvanud Jonathan Bernier'l läks jälle nii, et juba esimene väravale lennanud peale vise maandus tema selja taga.

1-1 tegi Leo Komarov, kes on liigas ainukene mängija, kelle nimel vähemalt 15 väravat ja 150 jõuvõtet. 2-2 tuli veidi vähem kui kolm minutit enne viimast puhkepausi Shawn Matthiase poolt.

Leafs lasi viimase kaheksa matši jooksul neljandat korda vähemalt 40 pealeviset. Bernier lõpetas 42 tõrjega. Tuukka Rask noppis 2016. aastal oma esimese võidu 27 tõrjega.


Draamat armastavad satsid lähevad uuesti vastamisi vahetult pärast Tähtede mängu nädalavahetust, 2. veebruaril.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 2 - 3 (KV) New York Rangers (tipphetked)

Hooaja esimesed kaks omavahelist matši kaotanud Rangers kolmandat korda sama reha otsa ei astunud. Kuigi võit oli käest lipsamas, kui järjekordselt viimasel kolmandikul eduseis käest anti. Seekord saadi aga kaks punkti siiski kätte ja seda tänu Mats Zuccarellole, kes realiseeris ainsana karistusviske. 34 tõrjet teinud Henrik Lundqvistist sai NHL-i ajaloos esimene puurivaht, kes kõigil oma esimesel 11 hooajal kogunud vähemalt 20 võitu.

Arizona Coyotes 0 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Cory Schneider tegi oivalise esituse, saades 38 tõrjega oma hooaja neljanda nullimängu. Neist kolm on tulnud võõrsilmängudes. Devils ise piirdus vaid 16 üritusega, aga kuna väravas oli Anders Lindbäck, siis saadi ikkagi kaks väravat kätte.

Los Angeles Kings 3 - 5 Ottawa Senators (tipphetked)

Kings juhtis mängu veel 12 minutit enne lõppu 3-1. Senatorsist sai alates 2007. aastast esimene meeskond, kes Kingsi vastu viimasel kolmandikul neli väravat teinud. Craig Anderson teenis 30 tõrjega karjääri 200. võidu. Kingsi värava autorite sekka mahutas end ka Vincent Lecavalier, kes skooris alates eelmise aasta 1. aprillist oma esimese.

Buffalo Sabres 4 - 1 Washington Capitals (tipphetked)

Mike Richardsi debüütmängus läks Capitalsil asi kardinaalselt nihu. Avakolmandikul lasti kahel mehel teha hooaja esimesed väravad, neist üks vähemusest ja Braden Holtby kestis ainult 27 minutit. Sabres skooris tänavu kodus alles 9. korda vähemalt kolm.

Columbus Blue Jackets 2 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Jack Johnson oleks peaaegu teinud tänavu kogu liiga peale kaheksanda värava, mis viimasel minutil viigiseisu murdnud. 7 sekundit jäi aga puudu. Jacketsile teine võit järjest ning superuudis selle näol, et Sergei Bobrovski on tagasi. Venelane oli Avalanche'i vastu juba varuväravavahi rollis.

St. Louis Blues 4 - 3 (LA) Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens jäi mingit moodi võiduta vaatamata sellele, et vastasest tehti 27 pealeviset rohkem! Lõppnumbriteks olid 49-22. Ty Rattie viigistas viis minutit enne normaalaja lõppu ning hetkel korralikus vigastustekriisis vaevlev (puuduvad Jay Bouwmeester, Jake Allen, Jaden Schwartz, Dmitri Jaškin ja mitmed teised) Blues sai võidu tänu Jori Lehterä tabamusele. 46 tõrjet on Brian Elliotti uus karjääri tippmark.

Nashville Predators 3 - 0 Minnesota Wild (tipphetked)

Pekka Rinnet postide vahel polnud ja Predators sai kohe nullimängu. Carter Huttoni karjääri kolmas puhas paber tuli 29 tõrjega. Esimest korda uues särgis kodupubliku ees mänginud Ryan Johansen lõpetas ühe söödupunktiga.

Edmonton Oilers 2 - 1 (KV) Calgary Flames (tipphetked)

Edmontonis seitse Alberta provintsi lahingut järjest võitnud Flames pääses tänu Sam Bennetti väravale ette, ent Mark Fayne viigistas kümme minutit enne normaalaja lõppu oma hooaja esimese kolliga ning karistusvisetel oli ainsana täpne Teddy Purcell.

San Jose Sharks 4 - 3 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Kaitsja Marc-Edouard Vlasic tegi karjääri 710. mängus esimese vähemalt kahe väravaga kohtumise ja lisas tabamuste kõrvale ka ühe söödu ning Sharks võitis kolmanda kodumatši järjest. Enne seda seeriat oli tänavu koduvõite vaid viis.

Kommentaarid