Endine Canadiensi treener valas klubi juhtkonna kriitikaga üle

Montreal Canadiensi peatreener Michel Therrien on meeskonna ebaõnnestumise tõttu viimase paari nädala jooksul sattunud suure surve alla. Ent endine klubi peatreener ja ka mängija Guy Carbonneau näeb valusas kukkumises rohkem süüd klubi juhtkonnal.

(foto: jaakiekkoekspertti.com
Pärast edukat karjääri, mis tõi talle Montrealis kolm karikavõidu sõrmust, veetis Carbonneau kolm hooaega Canadiensi peatreenerina. Ta vallandati 2009. aastal, kui hooaja lõpuni oli minna mõni nädal. Keerulises olukorras oskab ta Therrenile kaasa tunda ja näeb puuduseid üleval pool tehtud otsustes.

Carbonneau ütles: "Minu jaoks on imelik, et nad pole meeskonna tugevdamiseks teinud mitte ühtegi lüket. Tean, et seda on nüüd veidi hilja öelda, aga kui nad arvasid septembris, et meeskond võib Stanley karika võita...siis ma ei tea."

Pärast esikinda Carey Price'i kaotamist on Canadiens kivina liigatabelis kukkunud. Tõeline madalseis algas detsembri alguses ja nüüdseks on olukord selline, kus vaid Buffalo Sabres pole selle perioodi jooksul Therrieni meeskonnast kaks korda rohkem punkte teeninud. Kuigi seda päris napilt. Canadiens on alates 2. detsembrist saanud vaid 11 punkti. Sabres on kokku korjanud 21 silma.

Carbonneau, kes peab Price'i kogu liiga parimaks mängija, ei mõista, miks pole talle asendust toodud: "Nad eksisid, kui arvasid, et asendavad Price'i Mike Condoniga. Ma ei tea, kes selle otsuse tegi, aga see oli vale."

Peamänedžer Marc Bergevin hankis detsembri lõpus Ben Scrivensi, lootuses et 29-aastane puurivaht toob meeskonnale paar võitu, aga seni pole seda juhtunud. Scrivensil on kirjas neli starti ning neis on ta endale keskmiselt lasknud ligi neli väravat mängus (3.84). Condoni hooaja alguse numbrid on ka kõvasti kukkunud. Näiteks jaanuaris on tema tõrjete efektiivsuseks olnud 90.5% ja detsembris oli selleks vaid 88.8%.

Kuna Bergevin jõudis enne vormilangust klubiga uue lepingu teha, siis on kõik süüdistavad pilgud suunatud Therrieni peale. Kui peatreeneri tool peaks vabanema, siis oleks Carbonneau valmis kärmelt meeskonna juurde naasma.

"Ma nautisin oma kolme aastat," märkis Carbonneau, kes nullindate alguses ka Therrieni abilisena töötas. "Kas see oli kerge? Ei, mitte alati. Kuid läheksin kasvõi homme hommikul tagasi. Kui keegi mulle mõne NHL-i meeskonna juurest homme hommikul helistaks, siis naaseksin koheselt treeneripingile."

Kommentaarid