Lightning lõpetas Blackhawksi võiduseeria

Läinud ööl võis NHL-is näha midagi, mis varem vaid kolm kord juhtunud. Omavahel läksid kokku kaks meeskonda, kellel mõlemal kirjas vähemalt kuus järjestikust võitu. Lisaväärtusena oli ka tegu mulluse karikafinaali kordusetendusega. Tampa Bay Lightning suutis Chicago Blackhawksi rekordilise võiduseeria lõpetada.

(foto: Chris O'Meara/AP Photo)
Lõpptulemus oli Jon Cooperi meeskonna jaoks aga palju ilusam kui algus. Kellast sai ära tiksuda vaid 43 sekundit, kui juba esimene Ben Bishopi selja taga oli. Patrick Kane'i söödust jõudis Artjom Anisimov hooaja 17. tabamuseni. Ent sellega praktiliselt kogu positiivne Blackhawksi puhul avakolmandikul piirduski. Venelase värav oli üks vaid neljast pealeviskest, mis Bishopi väravale läks.

Lightning sai Corey Crawfordi poolt valvatud puurile 13 üritust ning üsna kiirelt jõuti ka viigini. Kaheksanda minuti alguses tegi 1-1 Anton Stralman. Selle seisuga mindi ka esimest korda puhkama. Seda suuresti tänu Crawfordile.


Teine kolmandik läks edasi põhimõtteliselt sealt, kus esimene pooleli jäi. Blackhawksi esimesed väravale läinud üritused tulid alles pärast kuue minuti möödumist ja sedagi ülekaalust. Seejuures olid kõik viis sel kolmandikul kirja saadud pealeviset 12. minutiks tehtud.

Kaitse pidas Crawfordi toel hästi, ent mitte siiski lõpuni välja. Mõned minutid enne kolmandiku lõppu sai Lightning oma teise, kui Nikita Kutšerov ülekaalust skooris. 22-aastane venelane liigub jõudsalt karjääri uue rekordi suunas. See tabamus oli tema hooaja 20. värav. Mullu tuli neid kogu aastaga kokku 29.

Viimasel kolmandikul aktiviseerus ka Blackhawks ning seal tuli 9 kogu mängu 18-st pealeviskest, kuid Bishop jäi teist korda siiski üle mängimata. Samuti ei õnnestunud kodumeeskonnal väravalisa saada.

"Nad olid kindlasti parem meeskond," tunnistas pärast mängu Blackhawksi peatreener Joel Quenneville. "Me ei loonud palju võimalusi. Me ei suutnud piisavalt palju litreid väravale panna ning saime ründetsoonis soovitust vähem aega."

Stalmani nimetas matši hiljem kogu hooaja parimaks, lisades: "Mängisime korralikult kõik 60 minutit. Ilmselgelt soovimegi nii mängida. Nii me suudamegi mängida."

Blackhawksi saatus oli vast omamoodi selge juba enne avavilet. Anti teada, et endine Lightningu mees Richard Panik, kes kaks mängu järjest skoorinud, jääle ei lähe, sest magas sisse ja ilmus hommikusele treeningule liiga hilja. Lõpuks magas justkui kogu meeskond välja arvatud Crawford.

Lightning sai 2-1 skooriga oma seitsmenda järjestikuse võidu ning läheb laupäeval naabri Florida Panthersi vastu kordama oma rekordilist võiduseeriat.


Blackhawks andis mängupäeval teada ka ühest vahetustehingust. Ryan Garbutt loovutati Jiri Sekaci vastu Anaheim Ducksile. Sellega on meeskond nüüd loobunud mõlemast mängijast, kes suvise Patrick Sharpi tehingu käigus saadi.

Teised kohtumised

Boston Bruins 2 - 4 Vancouver Canucks (tipphetked)

Bruins võitles end vapralt kaks korda kaotusseisust välja, ent pidi lõpuks ajaloole alla vanduma. Daniel Sedinist sai Canucksi läbi aegade suurim väravakütt.


Tühja võrku tehtud väravaga sai rootslane oma nimele ka juba 348. tabamuse. Kohtumine oli alates 2005. aastast alles 10. mäng, kus polnud mitte ühtegi karistust.

New Jersey Devils 6 - 3 Ottawa Senators (tipphetked)

Hooaja jooksul väravatega suurtes raskustes olnud Devils kaotas aru ja skooris viis (!) avakolmandiku väravat. Craig Andersoni õhtu kestis vaid 14 minutit. Seitsme pealeviskega läks kolm tükki tema selja taha. Travis Zajac lõpetas karjääri pikima, 27-mängulise põua ning lisas väravale veel ka kolm söötu. 2+1'ga säras Kyle Palmieri ning kolme punktiga mees oli ka 21-aastane Joseph Blandisi, kelle jaoks oli see alles karjääri 9. mäng. Senaatorid lasid viimati viis avakolmandiku väravat 1995. aastal.

Pittsburgh Penguins 4 - 3 Phialdelphia Flyers (tipphetked)

Penguinsi fännid võisid alguses mõelda, et hakkab jälle peale, kui Flyers avakolmandiku 2-0 eduga lõpetas, kuid omavaheliste mängude kaotusteseeria üheksa peale siiski ei läinud. Phil Kessel tegi teel võidule kaks kolli. Flyers sai kõik oma väravad ülekaalust, olgugi et selle efektiivsuse osas kuulutakse liiga halvimate sekka. Millegi pärast susiseb see aga osariigi naabrite vastu alati väga hästi.

Columbus Blue Jackets 2 - 4 Calgary Flames (tipphetked)

John Tortorella ja Bob Hartley said taas treeneritepingil kokku, ent seekord osutus kohtumine väga rahulikuks. Mängus oli ainult kuus karistusminutit. Külalised mängisid kaks eduseisu maha, ent said siiski võidu kätte. Sam Bennett skooris kaks tükki.

Toronto Maple Leafs 0 - 1 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Eddie Läck tegi 32 tõrjega Hurricanesi särgis oma esimese nullimängu ning Jordan Staal püstitas hooaja kolmanda lisaajaväravaga klubi rekordi. Leafs jäi kuuendat korda järjest Hurricanesi vastu ühe või vähema värava peale. Veidral kombel on nii juhtunud isegi viimase 12 vastasseisu juures üheksa korda. 2. detsembril Montreal Canadiensile 21 punktiga kaotanud Hurricanes on nüüd Kanada klubiga ühe pulga peal (50 punkti).

Winnipeg Jets 1 - 4 Nashville Predators (tipphetked)

Mänguvormiga raskustes olev Pekka Rinne tegi viimaks ühe korraliku esituse, lõpetades 26 tõrjega ning Predators sai viimase kümne võõrsilmängu jooksul alles teise võidu. Edukalt tuldi välja kaotusseisust. 1+1'ga lõpetanud Ryan Johansen on meeskonna särgis 7 matšiga teinud 3+6.

Dallas Stars 3 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Stars alistas viimase 16 kodumatši jooksul Oilersi 13. korda. Jamie Benn skooris hooaja 27. ning jagas ka ühe väravasöödu. Starsi kapten on punktitabelis Patrick Kane'i lähim jälitaja. Vahe on "tagashoidlikud" 15 silma.

Arizona Coyotes 1 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Külalised rikkusid ära õhtu, kus Shane Doani austati.


Sharks on esimest korda alates 2014. aastast pannud kokku 7-mängulise punktiseeria.

Los Angeles Kings 0 - 3 Minnesota Wild (tipphetked)

Jonathan Quicki 30. sünnipäev viis Kingsi mängijatel nähtavasti mõtted mujale ning nii aidati Wildil murda 5-mänguline kaotusteseeria. Darcy Kümper tegi 32 tõrjega hooaja teise nullimängu.

Kommentaarid