Blackhawks kasvatas võiduseeria kaheksamänguliseks

Chicago Blackhawks on sedavõrd võimas meeskond, et kui pikk võiduseeria kokku pannakse, siis sellele väga tähelepanu ei pööratagi. Kõik on ootuspärane. Nii on Joel Quenneville'i meeskond justkui märkamatult võitnud kaheksa mängu järjest.

(foto: Jonathan Daniel/Getty Images)
29. detsembris võõrsil Arizona Coyotesi vastu alanud seeria uusim ohver oli Nashville Predators. 3-2 tulemusega lõppenud matšis tehti mäng põhimõtteliselt teise kolmandiku teiseks pooleks ära. Andrew Shaw skooris kaks tükki ning ühe lisas Brent Seabrook. Rõõmsalt tähistati nii Quenneville'i uut lepingut kui ka kahe söödupunktiga lõpetanud Marian Hossa 37. sünnipäeva.

Predators sai tänu Mike Ribeirole vahetult pärast Seabrooki väravat ühe tagasi, aga järgmist tuli oodata kohtumise lõpuhetkedeni. Filip Forsberg skooris ülekaalust oma hooaja 12. värava.

Blackhawks oli avakolmandikul pealevisetega üle 11-10, aga jäi nende arvestuses lõpuks koguni 23-43 alla. Külaliste peatreener Peter Laviolette kirus igati õigustatult halba realiseerimist.

Samal ajal on viimati 2014. aastal 8-mängulise võiduseeriani jõudnud Blackhawksil kõik perfektselt sujumas. Predatorsi vastu ei seganud isegi see, et Artjom Anisimov jäi kohtumisest eemale. Venelase asemel sai oma võimaluse poolteist nädalat tagasi hangitud Richard Panik.


Predators saab nädala pärast kodus üritada kättemaksu. Kui Blackhawks soovib võiduseeria selleks mänguks ellu jätta, siis tuleb vahepeal alistada Toronto Maple Leafs ja Montreal Canandies. Viimasega kohtutakse nädala lõpus suisa kaks korda.

Teised kohtumised

New York Islanders 5 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Islanders sai 17 oma 33-st pealeviskest avakolmandikul ning võidutses tänu Brock Nelsoni karjääri esimesele kübaratrikile. Seejuures läks selle vormistamisega päris napiks. Kolmas tuli ära alles 11 sekundit enne lõpusireeni.

Carolina Hurricanes 3 - 2 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

2-0 edu maha mänginud Hurricanes võib võidu eest väikesed tänusõnad edestada ka Jevgeni Malkinile. Venelane võttis lisaajal karistuse, mille Jeff Skinner ülekaalu väravaks realiseeris. Kodumeeskonna tabamuste hulka mahtus ka tänavuse hooaja üks kummalisemaid väravaid.


St. Louis Blues 5 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

1-0 juhtima pääsenud Blues tuli avakolmandikust kaotusseisuga välja, ent võttis lõpuks lihtsalt jõuga oma. Patrik Berglund lõpetas kahe väravaga. Ken Hitchcockist sai klubi ajaloos alles teine peatreener, kes meeskonna viinud 200 võiduni. Lisaks on ta ajaloos kuues, kes suutnud vähemalt 200 võitu tuua kahele erinevale klubile.

Minnesota Wild 2 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Olles kogu hooaja jooksul karmi Kesk divisjoni vastu saanud ainult ühe võidu on Sabres haaranud nüüd kaks järjest. Siin saadi see kätte tänu kolmeväravalisele avakolmandikule. Meeskonnal on nüüd võõrsilt tänavu võite kirjas rohkem kui kogu eelmise hooajaga kokku. Hea kodumeeskonnana tuntud Wild on ootamatult Xcel Energy Centeris kaotanud viimasest viiest neli.

Colorado Avalanche 0 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Enne mängu austati Jarome Iginlat 600. värava eest, ent külalised olid ebaviisakad ja rikkusid peo ära. Kahe Steven Stamkose värava toel lõpetati 4-mänguline välisturnee kolmanda järjestikuse võiduga. Ben Bishop pidi hooaja teiseks nullimänguks tegema ainult 21 tõrjet. Semjon Varlamov pidi samal ajal toimetama 38 üritusega.

Arizona Coyotes 4 - 3 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

No ei oska Oilers lihtsalt koiottide vastu mängida. Isegi viimase kolmandiku 3-1 edu pole piisav normaalajavõiduks. Dave Tippett on Coyotesi nüüd Oilersi vastu 28 kohtumise jooksul viinud 22 võiduni. Selle võidu peamiseks kangelaseks oli Max Domi, kes lõpetas karjääri esimese kübaraga 15-mängulise põua. Ühtlasi on tal nüüd 42 mänguga kirjas rohkem punkte (31), kui isa Tie Domi kõige resultatiivseimal hooajal (29). Coyotesi särgis on tänavu kübarani jõutud juba viis korda ja see on liiga parim näitaja. Pärast Domi vägitükki kindlustas mõned sekundid enne lisaaja lõppu ülekaalu väravaga võidu Oliver Ekman-Larsson.

Winnipeg Jets 1 - 4 San Jose Sharks (tipphetked)

Jets näitas taas, kuidas endale saab ise kaotuse korralda. Vähemustest tulnud väravaga jäädi kaotusseisu ja kui 1-2 pealt oli aeg lõpusurveks, siis korjas Tyler Myers 5-minutilise karistuse ning Blake Wheeleri poolne reeglite rikkumine jättis meeskonna veel ka kahe mängijaga vähemusse.

Kommentaarid