Blackhawks alistas Canadiensi, Quenneville kerkis treenerite võitude edetabelis teisele kohale

Alates tänasest on NHL-i ajaloos olnud ainult üks peatreener, kes oma meeskonna rohkemaid kordi võidule vedanud, kui Joel Quenneville. Chicago Blackhawksi peatreener möödus Montreal Canadiensi vastu saadud 2-1 võiduga Al Arbourist ning võttis Scotty Bowmani selja taga sisse teise koha.

(foto: sportsnet.ca)
Jonathan Toewsi ja Ryan Garbutti avakolmandiku väravatest tulnud võit on Quenneville jaoks karjääri 783. triumf. Bowman jääb veel mägede taha ning enda sõnul ei kavatse 57-aastane kanadalane rekordit ka ründama hakata. "Scotty võib end turvaliselt tunda," märkis Quenneville pärast Canadiensi alistamist.


Corey Crawford on tänavu kõik oma kuus nullimängu kodus kogunud ning üldse jätnud justkui parimad esitused United Centeri külastajatele, ent Canadiensi vastu läks kodulinnas kirja hooaja edukaim võõrsilmängu esitus. 31-aastane puurivaht tegi 39 tõrjet ning jättis tänavu esimest korda kodust eemal vastased vähem kui kahe peale.

Blackhawks sai üheksanda järjestikuse võidu, mis on alates 2013. aastast klubi pikim võitude jada. Oma ajaloos üldse esimest korda on aga võidetud uue kalendriaasta esimesed seitse mängu.

Võimas kulgemine algas vahetult pärast piinlikku 0-4 alla jäämist Dallas Starsile. Kui pärast seda tundus divisjoni esikoha pärast heitlemine päris lootusetu ettevõtmisena, siis nüüd on need kaks võrdse arvu punktide peal. Starsile annab eelise vaid kaks vähem peetud mängu.


Quenneville'i meeskonna võiduseeria võib kümnemänguliseks venida juba täna, kui külas ollakse Toronto Maple Leafsil.

Teised kohtumised

New York Islanders 3 - 1 New York Rangers (tipphetked)

Rangers kaotas tänavu esimest korda kohtumise, kus viimasele kolmandikule eduseisuga välja tuldi. Kaotusseisu jäädi aga juba perioodi esimese viie minutiga, kui Brock Nelson skooris viimase kahe mängu neljanda ning ülekaalust oli täpne Nick Leddy. Rangers on nüüd tänavu kaotanud mõlemad New Yorgi lahingud. Oma au päästmiseks on kaks matši veel ees.

Washington Capitals 4 - 1 Vancouver Canucks (tipphetked)

Jevgeni Kuznetsov säras 2+1'ga ning Capitals käis üsna lõdva randmega Canucksist üle. Pealevisetega oldi paremad 40-30 ja enne Radim Vrbata ülekaalu kolli, mis viimase kolmandiku teises pooles Braden Holtby nullimängu rikkus, oli juba mugav 3-0 edu käes. Holtbyl on käsil 22-mänguline (!) punktiseeria. Capitalsi 11 järjestikust koduvõitu on parim alates 2010. aastast, mil 13-ga klubi rekord püsitati.

St. Louis Blues 1 - 4 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Hurricanes on hakanud viimasel ajal päris hullu panema. Järjest on saadud neli võitu ning viimasest 11-st on punktideta jäädud vaid kahel korral. Selle toel on tõustud Metro divisjoni 4. kohale! Idakonverentsi viimast playoffide kohta hoidva Boston Bruinsiga on võrdne arv punkte. Väga muljetavaldav meeskonnalt, kes enne detsembrit korjas ainult kaheksa võitu.

Winnipeg Jets 5 - 4 (LA) Nashville Predators (tipphetked)

Kaitset ei saada kuidagi pidama ning Pekka Rinna mänguvorm ei näita mitte mingisuguseid parenemismärke. Soomlane lasi siin viis tükki 24 pealeviskega. Viimase seitsme võõrsilmänguga on meeskonnale nüüd tuppa tulnud 27 väravat. Kuigi siin teeniti vähemalt hilise James Neali viigiväravaga punkt välja. Positiivse poole peale läheb ka see, et Ryan Johansen lõpetas kolme punktiga (1+2). Kaks sai Rinne selja taha Dustin Byfuglien. Andrew Ladd kogus kolm söödupunkti.

Colorado Avalanche 3 - 0 New Jersey Devils (tipphetked)

Devils, kes sai sel nädalal teada, et Patrik Eliaš jääb põlveoperatsiooni tõttu teadmata ajaks väljakult eemale, pole kuus mängu järjest üle kahe värava kirja saanud . Calvin Pickard teenis 27 tõrjega oma karjääri esimese puhta paberi. Viimasel kolmandikul tuli teha 14 tõrjet.

Arizona Coyotes 2 - 3 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Coyotes ei suutnud võiduks mängida 2-0 eduseisu, millega viimasele kolmandikule mindi. Red Wings viigistas ülekaalu väravatega. Pavel Datsjuk oli 1+2'ga osaline kõigis külaliste väravates. Jeff Blashilli meeskonnal lõppes selle kohtumisega kuuemänguline välisturnee. Koju naastakse viie võiduga!

San Jose Sharks 2 - 1 (KV) Edmonton Oilers (tipphetked)

Todd McLellan oli pärast San Josest lahkumist esimest korda SAP Centeris tagasi ja võib üsna rahulolevalt lahkuda. Nail Jakupov naases vigastuspausilt väravaga ning Oilers sai punkti kätte vaatamata sellele, et pealevisetega jäädi alla 25-37. Sharks teenis sel hooajal esimest korda järjestikustest kodumängudest võidud. Enne eilset oldi ainus meeskond, kes polnud seda suutnud.

Kommentaarid