Oilers teenis võõrsil üle pika aja võidu

Tänavusel hooajal on seni vaid kaks meeskonda Edmonton Oilersist võõrsil kehvemaid tulemusi näidanud. Seejuures oli Todd McLellanil enne eilset kirjas kõige vähem võite. Florida Panthersi alistamisega kasvatati aga võõrsilvõitude arv kuue peale.

(foto: Alan Diaz/AP Photo)
Oilers sai viimati kodust eemal võidutseda 14. detsembril. Seejuures jäi viimane normaalajaga tulnud edu juba päris mägede taha. Selleks oli oktoobrikuine 5-2 Alberta provintsi lahingu võit. Samas on päikeselise Florida külastamine muidugi alati meeldiv olnud. Seekord 4-2 tulemusega võit oli alates 2002. aastast seitsmes järjestikune, mille Oilers võõrsil Panthersi vastu saanud.

Vankrit vedas Taylor Hall, kes tõusis hooaja seitsmenda kolmepunktilise esitusega Patrick Kane'i kõrvale nende arvestuses liiga esikohta jagama. Halli kaks tabamust ning Jordan Eberle koll viisid Oilersi viimasele kolmandikule mugava 3-0 eduseisuga. 

Pärast rekordilist võiduseeriat kolm mängu järjest kaotanud ning kusjuures viimati 8. detsembril kodus kaotust tunnistanud Panthers ei löönud aga selle peale veel käega. Reilly Smithi ja Quinton Howdeni tabamused tegid kohtumise veel pingeliseks.

Cam Talbot pandi lõpuks proovile 33 korda, aga kahele lisa siiski enam ei tulnud. Teddy Purcell pani poolteist minutit enne lõpusireeni asja lõplikult lukku. 30-aastane ründaja viis koju ka kaks söödupunkti.

Samas polnud Oilersi jaoks kõik kena ja tore. Teisel kolmandikul vigastas Ryan Nugent-Hopkins ühte pealeviset blokeerides kätt ning McLellan märkis pärast mängu, et ees ootab pikk paus. See rikub nähtavasti igasugused klubi plaanid täiendada kaitseliini.

Oilers on kusjuures üldse tänavu olnud kõige vigasem meeskond. Kambakesi kokku on puudutud 192-st matšist. Järgneb Buffalo Sabres 182-ga.


Oilersil on nüüd viimasest kaheksast punktid kirjas kuues, kuid vaatamata sellele ollakse endiselt Vaikse ookeani divisjoni viimased. Kuigi tõsi, vahed on seal päris väikesed. Playoffid on kuue punkti kaugusel.

Teised kohtumised

St. Louis Blues 5 - 2 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Jegveni Malkin ja Vladimir Tarasenko vahetasid teisel kolmandikul iludusi, ent viimasel perioodil läks Blues 2-2 seisu pealt oma teed. Seda vaatamata sellele, et pealevisetega jäädi alla 25-38. Paul Stastny juhtis 1+3'ga rongi ning Blues sai kodus pingiinide vastu viimase kümne mängu jooksul seitsmenda võidu.

Winnipeg Jets 1 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Viimasel ajal kehvalt tegutsenud Semjon Varlamov oli uuesti superhoos. Venelane lõpetas 36 tõrjega. Neist 10 tuli teha Blake Wheeleri vastu. Seejuures sai asekapten mängu jooksul kokku kirja 17 pealeviske üritust.

Arizona Coyotes 1 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabres skooris teisel kolmandikul kaks ülekaalu kolli ning teenis tavaks saanud võidu. Coyotes on viimase 12 vastasseisu jooksul alistatud 10 korda. Võõrsilt on kirjas kuus järjestikust võitu. Seekord lõppes mäng päris koledalt, kui pärast lõpusireeni veel üle 50 karistusminuti välja jagati.

San Jose Sharks 3 - 4 (KV) Ottawa Senators (tipphetked)

Sharksi viiemänguline võiduseeria lõppes pärast 0-2 kaotusseisust 3-2 eduseisu jõudmist. Seejuures lasti mäng viigistada vähemusest tulnud väravaga. Zack Smithi tabamus oli üheksas selline, millega Dave Cameroni meeskond tänavu hakkama on saanud. Nende arvestuses ollakse liiga parimad. Karistusvisetel oli ainsana täpne Mika Zibanejad.

Kommentaarid