Flames klohmis Sam Bennetti juhtimisel Panthersit

Calgary Flamesi eelmises kohtumises 18-mängulise põua murdnud Sam Bennett on asunud vahepealset korralikult tasa tegema. Läinud ööl oli külas Florida Panthers, kelle vastu tuli ülekaalukas võit. Bennett skooris neli korda ja pantrid saadeti 6-0 tulemusega saba jalge vahel koju tagasi,

(foto: torontosun.com)
19-aastane Bennett vormistas oma karjääri esimese kübara juba avakolmandikuga. Flames näitas seal kõvasti võimu, olles pealevisetega üle 15-5. Kolme Bennetti tabamuse vahele mahutas end ka Johnny Gaudreau. Detsembris liiga parimaks mängijaks valitud ründaja on tänavu kodus skoorinud 23 mänguga 17 kolli. Võõrsilt on aga kirjas ainult kaks tabamust.

Bennettist sai läbi aegade nooruselt kolmas mängija, kes avakolmandiku kübaraga hakkama saanud. 22 päevaga jäi ette Johnn Tucker ning 179 päevaga Ted Kennedy. Flamesi ajaloos on ta neljas avakolmandiku kübaraga mees. Viimati tegi selle 1993. aastal ära Joe Nieuwendyk.

Teisel kolmandikul jäi Panthers ainult nelja pealeviske juurde ja Mason Raymond kasvatas veelgi edu. Bennetti neljas tuli ära 25 sekundit enne lõppu. Ka nelja väravaga mängu osas on ta läbi aegade nooruselt kolmas. Ette jäid 18-aastased Jack Hamilton ja Bob Carpenter.

Loomulikult oli Jarome Iginla enne Bennettit viimane Flamesi mees, kes ühes mängus nelja väravani jõudis. See juhtus 2003. aastal.

"Kohe mängu algusest saadik oli näha, et ta justkui lendab väljakul," märkis pärast matši Flamesi boss Bob Hartley. "Oleme tema üle väga rõõmsad. Tegu oli suurepärase esitusega. Ta on noor kutt, kes näeb kõvasti vaeva ja on tore näha, et ta saab selle eest tasustatud."

2014. aasta drafti 4. valik, kes kurikuulsal kombel ei suutnud sellele eelnenud füüsilisel testil lõuga tõmmata, on viimase 16 hooaja jooksul koos Tomaš Hertliga ainsad kollanokad, kes ühes matšis nelja väravani jõudnud.

Jonas Hiller, kes viimati kuu aega tagasi postide vahele pääses, pidi Panthersi vastu hooaja esimeseks nullimänguks tegema ainult 15 tõrjet.


Pärast mugavaid kodumänge on Flamesil nüüd tulemas viiest kohtumisest koosnev välisturnee. Võimalik, et tegu on hooaja kõige tähtsama mängude seeriaga. Tänu kodumängudele on automaatsest playoffide kohast jõutud kahe punkti kaugusele.

Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 1 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Kas siis selline hakkabki välja nägema James van Riemsdykita Leafsi mäng? Piirduti ühe väravaga vaatamata sellele, et pealeviskeid läks Joonas Korpisalo väravale tervelt 42. Noore soomlase nullimäng rikuti alles kaks ja pool minutit enne lõppu.

Philadelphia Flyers 3 - 2 Boston Bruins (tipphetked)

Bruins oli mänguliselt üle (pealevisked lõpuks 32-21) ning läks viimasele kolmandikule eduseisuga, ent Flyers tahtis ikkagi hirmsasti Nick Schultzile karjääri 1000. mängu puhul võitu kinkida. Nii Jakub Voracek (1+2) kui Claude Giroux (0+3) kogusid kolm punkti ning Flyers võitis neljanda mängu järjest. Bruins, kes ilmselgelt tunneb David Krejcist puudust, on samas enda viimasest kümnest võitnud vaid kaks.

Anaheim Ducks 4 - 1 Ottawa Senators (tipphetked)

Ducks keeras mängu enda kasuks viimase viie minutiga, kui 1-1 viigiseisult Shea Theodore'i ülekaalu tabamus väravaluugid avas. 20-aastase kaitsja jaoks on see nii karjääri esimene värav kui ka punkt. Frederik Andersen sai 2016. aastal oma esimese võidu 24 tõrjega.

Kommentaarid