Kings sai San Joses dramaatilise võidu

Harva jäävad San Jose Sharksi ja Los Angeles Kingsi vahelised vastasseisus üksluiseks nühkimiseks ning läinudöine matš polnud erand. Sharks pikendas oma punktiseeria üheksa mängu peale, ent jäi pärast hilist viigiväravat lisaajal kaotajaks.

(foto: Kelley L. Cox/USA TODAY Sports)
Peter DeBoeri meeskond mängis endale normaalaja viimasteks hetkedeks välja 2-1 edu tänu Joe Pavelski ja Logan Couture'i tabamustele. 0-1 kaotuse kustutas külaliste poolt Drew Doughty ülekaalu värav.

Viimasest kuuest kodumängust oli tulemas viies võit, ent saatus tahtis teistmoodi. Tühja puuriga väravat jahtides jõudis Kings 12.2 sekundit enne lõpusireeni sihile. Vincent Lecavalier jäi hetkeks värava ees valveta ning 35-aastane ründaja suskas litri Martin Jonesi jalgevahelt sisse.

Kuu alguses Philadelphia Flyersist hangitud Lecavalier on uue meeskonna särgis justkui ümbersündinud ja kümme aastat turjalt maha raputanud. Tal on üheksa mänguga kirjas 4+1. Seejuures on mänguaega keskmiselt jagunud alla 13 minuti.

Väga tempokal lisaajal tõmbas Kings pikema õlekõrre tänu Marian Gaborikule. Vähem kui minut oli minna, kui slovakk sai hakkama oma 2016. aasta esimese väravaga. Sellega lõpetas ta 10-mängulise põua. Sharks kaotas tänavu 23 kohtumise jooksul alles kolmandat korda mängu, kus on eduseis haaratud.

30 tõrjet teinud Jhonas Enroth lõpetas isikliku 4-mängulise kaotusteseeria. Jonesi arvele jäi 29 tõrjet.


Kings mängis Milan Lucicita, kes laupäeval tõelise seatembuga hakkama sai. Talle määrati selle eest ühemänguline keeld, mis siis õnnestus ka kohe kiirelt ära istuda.

Teised kohtumised

Ottawa Senators 3 - 0 New York Rangers (tipphetked)

Eelmise kuue mänguga 28 väravat lasknud senaatorid said Craig Andersoni 35 tõrje toel hooaja kolmanda nullimängu. Jean-Gabriel Pageau sai hakkama liiga parimat tähistava viienda vähemusest tulnud väravaga ning Bobby Ryani tabamus tegi paar jõnglast väga õnnelikuks.


Carolina Hurricanes 5 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Flames sai 0-3 pealt ühe kaugusele, ent oma nahka ei õnnestunud siiski päästa. Kris Versteeg tegi kaks kolli ning Elias Lindholmist sai 21 aasta ja 53 päeva vanuselt Hurricanesi ajaloo noorim mängija, kes mängu sees karistusviske realiseerinud. Hurricanes võitis tänavu mõlemad omavahelised matšid. Viimati juhtus see 1997. aastal.

Chicago Blackhawks 2 - 0 St. Louis Blues (tipphetked)

Enne tänavust hooaega ei olnud Corey Crawfordil mitte ühtegi aastat rohkema kui nelja nullimänguga. Nüüd on ta pärast Antti Niemit ja hooaega 2009/10 esimene Blackhawksi puurivaht, kellel puhtaid pabereid aasta jooksul seitse. Bluesi vastu tuli seitsmendaks teha 25 tõrjet. Neist 12 avakolmandikul. Väravate eest hoolitsesid Artemi Panarin ja nädala jooksul paari hambaga hüvasti jätnud Andrew Shaw.

1 kommentaar:

  1. San Jose näol, siiski ei ole enam Todd MCLellani meeskonnaga tegemist vaid see hooaeg on tegemist DeBoer'i meeskonnaga ;)

    VastaKustuta