Blackhawks jõudis klubi rekordit tähistava võiduseeriani

Märkimisväärsed koosseisu muudatused, tugevnenud konkurendid ja Patrick Kane'i skandaal, kuid ometi näib Chicago Blackhawks olevat tugevam kui kunagi varem. Juba kolm nädalat on alistamatuna püsitud ning Nahsville Predatorsi tulnud 12. järjestikune võit on uus klubi rekord.

(foto: Christopher Hanewinckel/USA TODAY Sports)
Pinglisest vastasseisust pääseti lõpuks tulema 4-1 võiduga. Artjom Anisimov viis meeskonna avakolmandiku viimasel minutil ette ning edu kasvatasid teisel kolmandikul mõne minutiga Richard Panik, kes skooris teist mängu järjest ning Patrick Kane, kes jõudis 30. tabamusega oma karjääri rekordi korduseni.

Blackhawks lõpetas teise kolmandiku 3-1 eduga, kui Ryan Ellis end samuti skoorijate sekka mahutas. Viimasel kolmandikul oli taas Corey Crawfordi aeg särada. 31-aastane puurivaht tegi seal 16 oma 38-st tõrjest ning pikendas personaalse võiduseeria üheksa peale. Ta on Blackhawksi ajaloos alles teine väravavaht, kes nii pika võiduseeriani küündinud.

Meeskond tervikuna on ajaloo jooksul kuues karikakaitsja, kes järgmisel hooajal nii pika võiduseeria kokku pannud.


"Oleme aina hoogu juurde saamas ja mängime terviklikku mängu," ütles Crawford.

Predatorsil on muidugi lood hoopis vastupidised. Vahepeal tulnud 3-0 võit Minnesota Wildi vastu andis lootuse, et halvim on selja taha jäänud, aga Pekka Rinne on suurtes raskustes. Soomlane lasi siin kolm tükki esimese 13 pealeviskega.



Pittsburgh Penguinsi rekordiline 17-mänguline võiduseeria on juba silme ees. Blackhawks saab enne Tähtede mängu pausi jõuda sellest ühe kaugusele.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 4 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Mike Cammalleri tuli söödupunktiga vigastuspausilt tagasi ning Devilsi rünnakul hakkas kohe ilusaid asju juhtuma. Viimati skooriti neli tükki 22. detsembril. Pärast vahepealset kodumängude toel tulnud eufooriat on Flamesil asjad jälle nukraks kiskumas. Viimasest viiest on kaotatud neli.

New York Rangers 3 - 2 (LA) Vancouver Canucks (tipphetked)

Kaks korda taha jäänud Rangers sõna otseses mõttes surus lõpuks võidupunktid välja. Pealevisetega oldi üle 49-20. Viimasel kolmandikul, kus tuli Mats Zuccarello 2-2 viigivärav, 16-2. Võiduvärav nähti ära veidi rohkem kui minut enne lisaaja lõppu. Kuldse käega oli J.T. Miller.

Philadelphia Flyers 2 - 3 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Mängu juhtima läinud, aga seejärel kaotusseisu vajunud Flyers elas üle tõelise südame murdmise, kui Matt Hunwick kaheksa sekundit enne normaalajal lõppu hooaja esimese kolliga hakkama sai. Tegu tänavuse hooaja hiliseima väravaga, mis mõnes mängus viigiseisu murdnud. Leafsi fännid said viimati nii hilja tulnud võiduväravat tähistada 1992. aastal. Flyersil katkes selle mänguga kena kaheksamänguline kodune punktiseeria.

Columbus Blue Jackets 3 - 6 Washington Capitals (tipphetked)

Sinijakid ajasid nähtavasti eduseisu haaramisega liiga liidri pahaseks. Kerby Rychel skooris oma karjääri esimese. Selle järgselt tuli aga külaliste poolt vastuseta neli tükki. Nicklas Bäckström lõpetas kahe väravaga ning Jevgeni Kuznetsov kogus neli söödupunkti. Jacketsi puuris tegi oma tagasituleku Sergei Bobrovski. Tulemuseks oli ainult 22 tõrjet ja tõrjete efektiivsus 81.5%.

Montreal Canadiens 1 - 4 Boston Bruins (tipphetked)

Nädala alguses läksid liikvele jutud, et Michel Therrieni aeg Canadiensi peatreenerina on otsa saamas. See tulemus nende juttude vaibumisele kindlasti kaasa ei aita. Tuukka Rask teenis Canadiensi vastu harva võidu, tehes 38 tõrjet. Soomlane lõpetas tänavuse Canadiensi vastu tehtud põhihooaja seeria 92.8%-lise tõrjete efektiivsusega. Selle toel saab kindlasti veidikene kummutada jutte sellest, et ta ei suuda Canadiensi vastu mängida.

Tampa Bay Lightning 6 - 4 Edmonton Oilers (tipphetked)

Lightning ei suutnud kuidagi vastast maha raputada, kui kolm eduseisu haihtusid, ent lõpp hea, kõik hea. Brian Boyle'i vähemusest tulnud värav, mis pärast Oilersi puuriluku Anders Nilssoni eksimust tuli, andis Lightningule kuuenda järjestikuse võidu. Alex Killorn oli 1+2'ga mängu resultatiivseim.

Los Angeles Kings 3 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Stars pääses kohtumist juhtima, ent halb seeria ei taha kuidagi lõppeda. Võõrsil on nüüd kaotatud kaheksa mängu järjest. Neist kõigis on vähemalt kolm väravat lastud. Siin tuli kolmas viimasel kolmandikul Milan Lucici poolt. Taas skooris ka Vincent Lecavalier, kellel pärast Kingsiga liitumist kuue mänguga koos neli punkti. Nii edasi pannes võib ehk isegi suvised pensioniplaanid unustada.

Kommentaarid