Brian Burke soovib väljaku mõõtmeid muuta

Vähene väravate arv on paljudele muret valmistamas ja seisu parandamiseks on õhku visatud mitmeid ideid. Alates väravavahi varustusest, lõpetades värava mõõtmete muutmisega. Calgary Flamesi president Brian Burke soovib aga muuta väljaku mõõtmeid.

(foto: thestar.com)
NHL-is pikalt erinevates ametites ringelnud Burke arvab, et juba väikene muutus avaldaks mängule suurt mõju.

"On päris veider mõelda, et kasutame endiselt samu mõõtmeid nagu siis, kui hokiga alustasime," mainis 60-aastane ameeriklane eelmisel nädalal antud intervjuus. "Mängijad on nüüd palju suuremad ja tugevamad. Väljakul pole piisavalt ruumi."

Burke usub, et ka ainult viie jala (umbes poolteist meetrit) võrra laiem väljak aitaks mängu lahtisemaks muuta.

See plaan on juba pikka aega tema mõtetes olnud. Burke lisas: "Kui ma olin Canucksi peamänedžer (aastad 1998-04), siis tundsin, et jää on liigselt ummistunud selle suuruse ja oskuste jaoks, mis meil meeskonnas oli. Arvasin, et väljaku suurus mõjus minu meeskonna võimekusele halvasti. Sealt see mõte alguse sai."

Burke on käinud erinevate klubide uste taga koputamas ja ideesid vahetamas, aga vähesed on mõttest vedu võtnud. Hetkel ei luba väljaku laiendamist mitte ühegi mänguhalli infrastruktuur. Küll on aga Detroit Red Wingsi uus hall kerkimas võimalusega venitada väljaku laius 90 jala peale. Võib arvata, et samuti loob selle võimaluse Burke'i enda klubi, kui planeeritud kolimisaeg lõpuks käes.

Kommentaarid