Canadiens saatis Tokarski Anaheimi

Kui Montreal Canadiens eelmisel nädalal Ben Scrivensi hankis, siis võis arvata, et keegi senistest puurilukkudest jääb üleliigseks. Selleks osutus Dustin Tokarski. 26-aastane väravavaht anti ründaja Max Fribergi eest Anaheim Ducksile.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Tokarskil on koos tänavuse kuue kohtumisega karjääri jooksul NHL-is kirjas 33 mängu. 27-st stardist on tulnud kümme võitu, tõrjete efektiivsusega 90.4%. Keskmiselt on ta endale lasknud 2.85 väravat. Tänavused numbrid on aga alla karjääri keskmise - 3.18, 87.8%.

23-aastane Friberg on 2011. aasta drafti 5. ringi valik. Ta tegi mullu oma NHL-i debüüdi ning tänavu on läinud selle mängu kõrvale veel viis kohtumist. Need olid novembris. Rootslane on AHL-is sel hooajal 25 kohtumisega kogunud 17 silma (5+12).

Oma AHL-i meeskonna täiendusena näeb teda ka Canadiens. Samuti usutakse, et Tokarski läheb kohe kiirelt edasi AHL-i satsi aitama. Esinumbriks tõusnud John Gibson sai eilses kohtumises viga, aga väidetavalt pole tegu millegi tõsisega.

Tehing on Ducksi poolt vaadatuna veidi kummaline, sest AHL-is on juba madistamas korralik väravavaht Anton Hudobin, kes sattus tänavu esindusmeeskonna juures päris kummalisse rolli.


Võimalik, et peamänedžeril Bob Murrayl on küpsemas veel üks plaan, sest nelja NHL-i kogemusega väravavahi omamine tundub liigse raiskamisena. Või siis kiusatakse lihtsalt teisi.

Kommentaarid