Panthers saab Ekbladi tagasi

Ei ole vast juhuslik see, et Florida Panthersi rekordiline võiduseeria katkes just siis, kui kaitseliini liider Aaron Ekblad laatsaretti lendas. Temata on mängitud neli mängu ja need kõik on kaotatud. Ent mulluse hooaja parim uustulnuk on nüüd valmis naasma.

(foto: Eliot J. Schechter/Getty Images)
Ekblad tehti katki 10. detsembril võõrsilmängus Edmonton Oilersiga. Matt Hendricks sõitis 19-aastase kaitsja julmalt seina. See võte tõi Oilersi kaitsemehele ka kolmemängulise keelu. Iroonilisel kombel oli sellest tagasitulek korduskohtumises, mis Panthersi vastu peeti ja siis tuli muidugi oma teo eest veel üks karistus vastu võtta.

Ekblad oli peapõrutusega eemal, ent on nüüd valmis naasma. "Tunnen end hästi ja olen valmis mängima," ütles +/- arvestuses hooaja parimate kaitsjate sekka kuuluv noormees eile.

Pantrid on Ekbladita mängides teeninud ainult ühe punkti ning jäänud näiteks pealevisete osas vastastele alla 106-122. Peatreenerile Gerard Gallantile pole absoluutselt meeldinud see, mis on toimunud ja pärast esmaspäevast 2-4 kaotust Oilersile läksid ka juba üsna teravad sõnad teele.

"Sedamoodi mängimine pole piisavalt hea," ütles Gallant. "Kinkisime neile paar väravat ja andsime neile 4-5 läbimurde võimalust. Seda mängu ei olnud treenerina tore juhendada."

Kuid Ekbladi naamine annab muidugi lootuse, et hoog saadakse uuesti sisse.

"Ma ei arvanud, et me teda nii palju igatsema jääme," tunnistas Jaromir Jagr eile.

Noor kaitsemees on rivistuses tagasi täpselt õigel ajal. Reedel-laupäeval kohtutakse mõlema mulluse finalistiga.

Kommentaarid