Panthers skooris 8 sekundiga kaks kolli, noppis 11. võidu järjest

Kui Florida Panthers pühapäeval oma üheksanda järjestikuse võiduni jõudis, siis tunnistas peatreener Gerard Gallant, et tegu oli esimese kohtumisega, kus võiduseeria säilitamiseks ka õnne oli vaja. Hokijumalat tuleb nüüd tänada ka läinudöise võidu eest. Ottawa Senatorsi vastu kasvatati oma võiduseeria 11 peale.

(foto: 30a-news.com)
Kõige vägevam otsustas seekord nii, et Panthers paneb vastase puuri mõlemad oma esimesed kaks väravale läinud pealeviset ja need tulid tulid kaheksasekundilise vahega. Reilly Smith viis külalised ette ning Vincent Trocheck duubeldas eduseisu. Kuigi ülinapilt jäi puudu klubi rekordist. Selle püstitas 2004. aastal Viktor Kozlov, kes skooris seitsme sekundi jooksul ise mõlemad.

Kahe pealeviskega olid ka pooled avakolmandiku üritustest tehtud. Panthers lõpetas esimesed 20 minutit nelja üritusega, samas kui Senators sai neid kirja 9.

Kodumeeskonna ülekaal jätkus ka teisel kolmandikul (pealevisked 11-6) ning seal saadi üsna kiirelt ka mängu tagasi. 23-aastane jänki Max McCormick skooris oma karjääri esimese. Ometi jäi tagasitulek tegemata.

Viimasel kolmandikul kasvatas Aleksander Barkov oivalisest Jaromir Jagri eeltööst vahe uuesti kahe peale. Jagril on nüüd ainult neli söödupunkti puudu saamaks ajaloo kuuendaks mängijaks, kellel neid vähemalt 1100 kirjas.

Dave Cameroni meeskond oli viimasel perioodil pealevisetega 12-6 üle ning tänu Milan Michaleki väravale saadi veel korra ühe kaugusele, ent rohkemaks rammu ei jagunud. Pantreid on ka väga raske murda, kui Roberto Luongo mängib nii nagu ta hetkel mängib.

36-aastane väravavaht tegi 32 tõrjet mängus, kust tuli tema karjääri uut isiklikku rekordit tähistav üheksas järjestikune võit. Samuti on tegi Panthersi uue klubi rekordiga. Tänavusel hooajal pole mitte ükski teine puurilukk nii pikka võiduseeriat kokku pannud. Selle käigus on kuus mängu sellised, kus Luongo lasknud ühe või mitte ühtegi.

Kogenud väravavaht märkis pärast kohtumist, et näitab hetkel arvatavasti oma karjääri parimat mängu, lisades: "Kui minu ees mängitakse hästi, siis see teeb minu töö lihtsamaks ja paneb mu paremini mängima. Võimalik, et siis saavad teised sellest jõudu juurde. Nii peabki meeskond toimima."


Selle kohtumisega sai Panthersist ka NHL-i ajaloos alles kolmas meeskond, kes pärast playoffidest eemale jäämist järgmisel hooajal pannud kokku 11-mängulise võiduseeria. Seejuures ei suutnud 1926/27 Montreal Canadiens ja 2008/09 Senators 12. võitu võtta. Panthersil on see võimalus pühapäeval, mil võõrsil kohtutakse Edmonton Oilersiga.

Teised kohtumised

New York Islanders 1 - 4 Washington Capitals (tipphetked)

Jaroslav Halak naases vigastuspausilt kahe pehme väravaga ning põhimõtteliselt oli avakolmandikul kõik juba otsustatud. Capitals on tänavu võitnud 22 kohtumist 23-st, kus on esimesena skooritud. Islandersi vastu saadi ka sel hooajal esimeseks meeskonnaks, kes küündinud 30 võiduni.

Minnesota Wild 3 - 4 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Olles enne eilset kogu hooaja jooksul vaid ühe värava teinud, pani Michael Del Zotto ühe mänguga kotti kohe kaks tükki ning Flyers sai 37 sekundit enne lisaaja lõppu võidu. Seda pärast kohutavat käkki, mis kodumeeskonnale punkti kinkis.


Dallas Stars 2 - 1 (KV) Winnipeg Jets (tipphetked)

Connor Hellebuycki edulugu jätkus, aga noor väravavaht seekord Jetsi võiduni aidata ei suutnud. Karistusvisetel jäädi alla 1-2. Skoori avanud Tyler Seguin kerkis Jamie Benni ja Vladimir Tarasenko kõrvale jagama liiga suurima väravaküti au. Seejuures oli Starsi peatreener Lindy Ruff Seguini ja Benni lahku löönud. Stars sai esimest korda alates 2010. aastast viienda järjestikuse koduvõidu. Seejuures on tänavu kodus võite juba sama palju kui kogu eelmise hooajaga kokku (17).

Calgary Flames 1 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Calgarys kaheksa matši järjest kaotanud Coyotes murdis halva seeria tänu resultatiivsetele kaitsjatele. Oliver Ekman-Larssoni ülekaalu koll kustutas kaotusseisu ning viimase kolmandiku alguses tõi võidu Stefan Elliott. Ühtlasi on tegu mänguga, mis Karri Rämö karjääri esimene Coyotesi vastu normaalajaga tulnud kaotus.

Los Angeles Kings 2 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Vincent Lecavalier ja Luke Schenn ei jõudnud pärast üleminekut uue klubi eest kaasa teha mitte ühtegi trenni, aga sobitusid muretult meeskonda. Lecavalier sai debüüdist kohe kirja ka esimese punkti, milleks oli sööt avavärava teinud Jake Muzzinile. Leafsi väravas tegi James Reimer taas supertööd, lõpetades 39 tõrjega, aga külm rünnak ei suutnud külalistele võitu tuua.

San Jose Sharks 1 - 2 Detroit Red Wings (tipphetked)

Sharksi kodused mured jätkuvad. SAP Centeris on viimasest 11-st võidetud ainult kaks. Uut aastat 6-mängulise välisturneega alustanud Red Wings jõudis samas 100%-lise edukusega selle poole peale.

Kommentaarid