Muutused Colorados algasid McLeodist loobumisega

Cody McLeod tunnistas uue aasta alguses, et Colorado Avalanche on ette võtmas mitmeid koosseisu muudatusi ning esimene neist on nüüd just tema endaga seoses tehtud. Kogu senise karjääri Avalanche'i särki kandnud 32-aastane ründaja saadeti vahetustehinguga Nashville'i.

(foto: Getty Images)
Avalanche sai Nashville Predatorsilt vastu 2013. aasta drafti 4. ringi valiku Felix Girardi, kes kolmandat hooaega mängimas AHL-is.

Tehingu läbiviimiseks jättis Avalanche McLeodi 1.33-miljonilisest palgast 40% enda kanda. Omal ajal vabaagendina liigasse jõudnud mehel on pärast tänavust aasta lepingust veel üks aasta ka minna.

Peamänedžeri Joe Sakici sõnul lasti teenekal ründajal ise uus koduklubi välja valida.

"Pärast kogu tööd, mis ta Avalanche'i heaks on teinud, küsisin Codylt, mida ta soovib teha. Suhtusin temasse kui üleminekust keeldumise õigust omavasse mängijasse." ütles Sakic, kellel jagub McLeodi kirjeldamiseks vaid kiidusõnu.

"Tegu polnud palgast sõltuva käiguga, see oli lüke, mis annab Codyle võimaluse mujal mängida. Ta on andnud endast Avalanche'i heaks kõik. Ta on suurepärane mängija ja suurepärane inimene. Soovisin talle anda võimaluse minna veel korra karika järele," lisas Sakic.

Hooajal 2007/08 sai McLeodist klubi ajaloos esimene üle 100 karistusminuti kirja saanud kollanokk ning karjäär Colorados tõi endaga kokku 1359 PIM-i. 659 mängus jõudis ta veel 66 värava ja 117 punktini. Karjääri jooksul on ta enim väravaid (6) teinud just uue koduklubi vastu. Neist ühe ka päris huvitava tähistamisega.


QMJHL-is kaks korda hooaja parimaks kaitsvaks ründajaks valitud Girard on AHL-is seni kokku pidanud 172 mängu. Kirjas on 12 väravat, 28 punkti ja 145 karistusminutit.

Sakicilt võib peagi oodata ka uusi lükkeid. Väidetavalt on kõik peale Nathan MacKinnoni ja Mikko Rantaneni turule paisatud. Kuigi poolmuidu ei hakata usutavasti kedagi ära andma. Pigem äkki hoopis vastupidi. Mitme allika sõnul soovitakse näiteks kapteni Gabriel Landeskogi eest mõnda hea tasemega kaitsemeest, drafti avaringi valikut ja muud.

Kommentaarid