Lightning teenis Chicagos moraali tõstva võidu

Tampa Bay Lightning on olnud kehv ja sel nädalal suutnud juba tutvuda ka liiga viimase kohaga. Kuid võimalik, et nüüd on alanud suur tõus. Jon Cooperi meeskond teenis võõrsil Chicago Blackhawksi vastu moraali tõstva 5-2 võidu.

(foto: Chris Sweda/Chicago Tribune)
2015. aasta karikafinaali kordusmatši võit oli veel magusam selle poolest, et viimasele kolmandikule mindi kaotusseisuga. Jonathan Toewsi ja Duncan Keithi tabamuste kõrvale mahtus Brian Boyle'i värav. Viimase 20 jooksul panid külalised aga vastuseta neli tükki.

Nikita Nesterov viigistas mängu perioodi 3. minutil ja Tyler Johnsoni kaks pooleminutilise vahega tulnud tabamust tõid kodumeeskonnale tõelise külma dušši. Kuigi kõik võinuks minna vabalt teistmoodi.

Vahetult enne Johnsoni esimest oli Blackhawksi kolmandaks väravasireen juba algamas, kuid Nick Schmaltzi üritus läks siiski selgelt vastu posti, mitte väravasse.

Blackhawks polnud alates 2014. aasta aprillist normaalajaga kaotanud kohtumist, kus kahe kolmandiku järel juhiti.

Lõppskoori vormistas 2:05 enne lõppu tühja võrku tehtud väravaga Nikita Kutšerov.

Enne eilset kõik kuus 2017. aastal peetud mängu kaotanud Andrei Vasilevski tegi 34 tõrjet ja sai vastasleerist kõvasti kiitust.

"Nende väravavaht oli täna suurepärane. Arvan, et me oleme vaid ühes või kahes mängus rünnakul sama palju võimalusi tekitanud," rääkis Blackhawksi boss Joel Quenneville.

Corey Crawford läks koju 31 tõrjega. Jaanuari üheksa stardi jooksul on ta vaid kaks korda suutnud vähem kui kaks lasta. Tõrjete efektiivsus on hädine 89.1%.


Võit päästis Cooperi mehed konverentsi viimasest kohast. Punktidega ollakse küll võrdsed, aga see jäi siiski New Jersey Devilsile. Playoffid on nelja punkti kaugusel, kuid samas on viimast piletit hoidvast Toronto Maple Leafsist ka neli mängu rohkem peetud.

Teised kohtumised

Boston Bruins 4 - 3 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Pealevisetega tervelt 49-26 üle olnud Bruins suutis alles viimase kolmandiku keskel Brad Marchandi mängu teise väravaga endale lisaaja päästa. Hooaja 20. väravaga lõpetas kohtumise lisaperioodi eelviimasel minutil David Pastrnak. 19. pärines rohkem kui kuu aja tagusest ajast (13. detsember). Red Wings mängis Thomas Vaneki ja Dylan Larkinita.

New Jersey Devils 1 - 3 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kuningad alustasid eriti kärmelt, kui kahe minutiga oli juba kaks tükki kirjas. Enne avakolmandiku lõppu tuli ka kolmas ja mäng oli praktiliselt läbi. Võõrsil neli järjest võitnud Devils on kodus viis järjepanu kaotanud.

New York Islanders 4 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

21 tõrjet teinud Thomas Greiss sai viimase 16 stardi peale 13. võidu mängus, kus kodumeeskond edukalt avakolmandiku kaotuse kustutas. Saarlased pole uue peatreeneriga veel punktideta jäänud ning kurss on selgelt ülespoole. Kui pikalt oldi idakonverentsi viimane, siis nüüd hoitakse juba viite konkurenti selja taga. Kuigi tõsi, kõigil on kirjas sama palju punkte (49).

Pittsburgh Penguins 0 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

Tuleb välja, et sel hooajal ja eriti viimastel nädalatel hullumoodi väravaid tootvaid pingviine on ikkagi võimalik takistada. Carter Hutton võttis 34 tõrjega hooaja teise ja karjääri kuuenda nullimängu. Penguins polnud alates 21. novembrist kodus normaalajaga kaotanud.

Montreal Canadiens 5 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Canadiens vajas viie värava tegemiseks vaid 20 pealeviset. Kaks kolli tuli Aleksandr Radulovilt. Carey Price'i seljatagune rikuti alles Sam Bennetti viimase sekundi ülekaalu väravaga. Flames on neli mängu järjest üks hetk olnud vähemalt 0-4 kaotusseisus. Nädalavahetusel meeskonna esitust piinlikuks nimetanud peatreener Glen Gulutzan võttis nüüd olukorra kirjeldamiseks appi sõna "haletsusväärne".

Ottawa Senators 3 - 0 Washington Capitals (tipphetked)

Capitalsi üks klubi ajaloo pikimaid punktiseeriaid lõppes päris ootamatult ära. Kaheksa mängu järjest vähemalt neli väravat teinud meeskond jäi järsku nulli peale. 31 tõrjet teinud Mike Condon jättis tänavu neljandat korda seljataguse puhtaks. Väravad saadi kätte isegi haigestunud Mike Hoffmanita. Skoorimise lõpetas viimase 18 mängu peale 17. punktini jõudnud Zack Smith, kes äsja teinud klubiga uue lepingu. 4-aastane ja 7.55-miljoniline kontraht asendub järgmisest hooajast 4-aastase ja 13-miljonilisega.

Nashville Predators 3 - 4 (LA) Buffalo Sabres (tipphetked)

Külalised kangutasid endale väga raskest olukorrast võidu välja, kui veel kuus minutit enne normaalaja lõppu oldi kahega taga. Lisaaja keskel otsustas oma mängu teise tabamusega kohtumise saatuse Jack Eichel. Karjääri väga kitsilt alustanud Juuse Saros on nüüd viimase kahega lasknud kaheksa väravat.

Winnipeg Jets 3 - 4 San Jose Sharks (tipphetked)

Patrik Laine naasis vigastuspausilt ühe söödupunktiga, aga ei suutnud omasid võiduni vedada. Bryan Little'i mängu teine viis küll kodumeeskonna viimasel kolmandikul ette, aga viimane sõna jäi ikkagi Sharksile, kes kerkis võiduga Vaikse ookeani divisjoni liidriks. Võiduvärav tuli teist matši järjest Patrick Marleault.

Dallas Stars 2 - 3 (KV) Minnesota Wild (tipphetked)

Wildil läks käest 2-0 edu, kuid 3-2 tulemusega lõppenud karistusvisetel mängiti endale siiski rekordiline võit välja. Meeskonnal on võõrsilmängudes kirjas 13-st kohtumisest koosnev punktiseeria, mis ühe võrra parem 2015. aasta kevadel püstitatud klubi rekordist.

Kommentaarid