Rangers pikendas peatreeneriga lepingut

Kui paljud NHL-i tegelased kasutasid Tähtede mängu pausi palmide all käimiseks, siis New York Rangers ja Alain Vigneault pidasid selle käigus nähtavasti lepingu läbirääkimisi. Meeskonna peatreener on saanud uue kontrahti, mis kehtib hooaja 2019/20 lõpuni.

(foto: newyorkdailynews.com)
2013. aastal Suurde Õuna jõudnud Vigneault vana leping oli lõppemas järgmise hooajaga. Seni aasta peale kaks miljonit dollarit teeninud kanadalane sai ka väga kena palgatõusu. Uueks töötasuks on üle nelja miljoni jääv summa, mis asetab ta liiga treenerite palgaedetabelis Mike Babcocki ja Joel Quenneville'i järel kolmandale kohale.

Palgatõusu ja üldse suure raha on Vigneault ka igati ära teeninud. 14 treenerina töötatud hooaja jooksul on tema meeskond vaid neli korda playoffidest eemale jäänud. Karjäär algas 90ndate lõpus Montrealis üsna konarlikult ja hooajal 2000/01 ta ka vallandati, ent hiljem Vancouver Canucksi tüürina naastes on Vigneault tõestanud end tõelise tipptreenerina.

55-aastane endine kaitsemängija, kes NHL-is esindas 42 korda St. Louis Bluesi, tõi Canucksile kuus divisjoni eskohta ja viis satsi 2011. aastal Stanley karika finaalseeriasse. Sama õnnestus tal ka esimesel New Yorgis veedetud hooajal.

Rangers pole seni Vigneault'ga kordagi alla 45 võidu kirja saanud ja tänavu seda tõenäoliselt samuti ei juhtu. Kurss on isegi 50+ suunas.

Vigneault on üks kümnest aktiivsest treenerist, kellel kirjas üle 1000 mängu. 1101 kohtumisest on ta oma meeskonnale toonud 597 võitu, mis läbi aegade paremuselt 15. näitaja. Tema 313 võitu on Canucksi ajaloo parim näitaja.

Kommentaarid