Capuano oli elav surnu

Eile tänavuse hooaja teise peatreenerina vallandatud Jack Capuano kõndis tegelikult juba mõningat aega ringi elava surnuna. Nii selgus peamänedžeri Garth Snow kommentaaridest, kui ta märkis, et ameeriklasest peatreenerit poleks nagunii uueks hooajaks tagasi toodud.

(foto: sny.tv)
"Organisatsioonina teadsime, et Jack ei tule enam tagasi. Soovisime koheselt alustada uue treeneri otsingutega," kommenteeris Snow, kes on ka ise suure surve all.

Alates hooajast 2006/07 klubi tüüriv endine väravavaht on mitmete otsustega alt läinud ja neist viimased olid läinud suvel, mil vabaagentide turul tehti mitmeid suuri investeeringuid. Capuano on hooaja käigus korduvalt uusi täiendusi ja ka nooremaid mängijad, kes Snow valvsa pilgu all draftitud, kritiseerinud ning seda alles nii hiljuti kui eelmisel nädalal. Omavahel võis kindlasti tekkida mingisugune hõõrdumine, mis päädis siis lõpuks ühe osapoole lahkumisega.

Islanders on Snow ajastul kogu liiga peale tulemuste osas olnud tagantpoolt neljas ja on selge, et sellises ebaedus ei saa süüdistada vaid peatreenereid. Snow lisas, et ta oma töökoha pärast ei muretse, kuid samas võtab vastutuse ka enda peale, märkides et kõik algab temast.

Ajutiselt peatreeneriks määratud Doug Weight on endine ründaja, kes mängijakarjääri jooksul osales neli korda Tähtede mängul ning jõudis 2006. aastal Carolina Hurricanesiga ka Stanley karikani. 19-aastase karjääri just Islandersis lõpetanud mees on lisaks abimänedžeri ametile olnud ka Capuano üks abitreeneritest.

Weighti debüüt peatreenerina tuleb neljapäeval, mil Barclays Centerit väisab Dallas Stars. Kõigi eelduste kohaselt ta aga väga palju mänge enda nimele ei saa.

Vaid mõned tunnid pärast Capuano lahkumist selgus, et Islanders on saanud Florida Panthersilt loa rääkida Gerard Gallantiga. Ja seda mitte pärast peatreeneri tooli vabanemist, vaid juba mitu nädalat varem.

Novembris Panthersi poolt vallandatud peatreener oli hooaegadel 2007/08 ja 2008/09 Islandersi abitreener ning seega Snow jaoks juba pikemat aega tuttav mees.

Kommentaarid