Claude Julieni tool on hakanud kõikuma

Kümnendat hooaega Boston Bruinsi peatreenerina töötav Claude Julien on olnud väga pika rihma otsas, kuid kaadri taga on hakatud sahistama seda, et 2011. aastal meeskonna Stanley karikani viinud mehe pea on nüüd pakul. 56-aastane kanadalane asub raskes olukorras oma töökohta päästma.

(foto: Alex Brandon/AP)
Bruins on hetkel 52 punktiga hoidmas küll Atlandi divisjoni viimast automaatset playoffide kohta, kuid võib siiski reaalseks võimaluseks pidada seda, et meeskond jääb kolmandat aastat järjest karikamängudelt eemale. Nimelt on mängitud tervelt viis kohtumist rohkem, kui jälitav Leafs, kes 50 silma peal. Samuti on viis mängu rohkem peetud Ottawa Senatorsist, kes hetkel Julieni meeskonnaga võrdsete punktide peal.

Meeskonna jaoks algab täna kodus Chicago Blackhawksi vastu peetava matšiga väga oluline periood, mida väravavaht Tuukka Rask nimetanud hooaja kõige tähtsamaks. Järgmisest kümnest kohtumisest kaheksa on mullu playoffides mänginud meeskondade vastu. Ülejäänud kaks Leafsi ja Vancouver Canucksiga, kes tänavu noolimas läänekonverentsi viimast karikamängude piletit.

Tavaolukorras võib heaks uudiseks pidada seda, et kümnest kohtumisest seitse on kodupubliku ees, aga Bruinsi puhul see ei kehti. Alates eelmise hooaja algusest on oldud üks liiga halvimatest kodumeeskondadest. Näiteks tänavu on 21-st kohtumisest võidetud ainult.kaheksa ja sellest halvemini on tegutsenud vaid läänekonverentsi poksikotid Arizona Coyotes ja Colorado Avalanche.

Kommentaarid