Ovetškin lõpetas Leafsi võiduseeria

Toronto Maple Leafsil oli teisipäeval võimalus jõuda esimest korda alates hooajast 2007/08 kuuemängulise võiduseeriani, kuid vaatamata viie värava tegemisele see siiski ei õnnestunud. Washington Capitals võitis suureskoorilise kohtumise lisaajal 6-5 Aleksandr Ovetškini väravast.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Leafs sai lisaaja 22. sekundil hakkama seitsmenda surmapatuga, kui Ovetškin värava juurde täiesti vabaks unustati.


Tegu tabamusega, mis paneb Capitalsi kapteni Jaromir Jagriga jagama NHL-i rekordit põhihooaja lisajaväravate arvestuses. Mõlemal on neid kirjas 19.

Barry Trotzi meeskond võidutses pärast viimasele kolmandikule kaheväravalise kaotusseisuga minemist. Justin Williams viis küll meeskonna väga varakult ülekaalu väravaga ette, kuid Leafs oli suurepärases hoos ning paugutas juba avakolmandikuga kolm väravat. Nazem Kadri, Connor Browni ja Frederik Gauthieri väravad lõpetasid ka Braden Holtby õhtu ära. 20 minutiga jäi kirja vaid viis tõrjet.

Tänu T.J. Oshie tabamusele ühe kaugusele jäänud Capitals sattus kaheväravalisse auku pärast teise kolmandiku lõpuosas tulnud Leo Komarovi väravat. Teist mängu järjest skoorinud Komarov realiseeris Auston Matthewsi oivalise söödu.

Pealevisetega 25-29 alla jäänud Leafs ei oska aga eduseise hoida ja nii läks ka pealinnas üks käest. Jevgeni Kuznetsov ja Dmitri Orlov panid viimase kolmandiku esimese nelja minutiga tabloole viigi. Kolmandiku keskel viis Mitch Marneri hooaja kümnes veelkord külalised ette, aga sellele tuli vastus John Carlsonilt.

"Sedamoodi jätkamine on vastuvõetamatu," põrutas Matthews pärast mängu. "Mängime jätkuvalt hästi esimesel, teisel kolmandikul, saame eduseisu ja siis laseme selle käest. Peame kindlasti selle korrastama."

Matthews & Co on tänavu olnud enim avakolmandiku väravaid (40) skoorinud meeskond, aga endale lastud väravate osas viimasel perioodil 39-ga liiga tagumises otsas.


Capitals on viimasest kaheksast omavahelisest matšist nüüd võitnud seitse. Ainus kaotus tuli novembris võõrsil mängides, mil 2-4 alla jäädi.

Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 1 - 3 New Jersey Devils (tipphetked)

Üllatuslikult teist õhtut järjest mänginud Cory Schneider oli taas hoos, jäädes nullimängust ilma alles seitse ja pool minutit enne lõppu. Katkes Hurricanesi kodune 11-mänguline punktiseeria. Devils on seni kolmandiku oma kuuest võõrsilvõidust teeninud just PNC Arenalt.

Columbus Blue Jackets 3 - 1 Edmonton Oilers (tipphetked)

Liiga parim ülekaal pani neljast kaks ning võiduseeria kulgeb muretult edasi. Vaid 1993. aasta Pittsburgh Penguinsi 17-mänguline võiduseeria on nüüd pikem, kui praegune Blue Jacketsi 16-mänguline. Oilersile jäeti vaid 22 pealeviset, samas kui ise jõuti 35 ürituseni.

New York Rangers 1 - 4 Buffalo Sabres (tipphetked)

Henrik Lundqvist sai hakkama järjekordse ebaõnnestunud esitusega, lastes neli tükki vaid 19 pealeviskega. Sabres teenis alles hooaja seitsmenda võõrsilvõidu. Kokku on viimasest kaheksast mängust võidetud ainult kaks.

Tampa Bay Lightning 4 - 6 Winnipeg Jets (tipphetked)

Päris veidra stsenaariumiga kohtumises oli Jets terve avakolmandiku suure surve all, aga sai ometi avavärava ning läks teisel perioodil 1-1 viigi pealt oma teed. Kodumeeskond sai veel hilistel hetkedel vahe minimaalseks, aga võidutsemiseks püssirohtu ei jagunud. Oma karjääri esimese karistusviske realiseerinud Nikolaj Ehlers lõpetas 2+1'ga ja Patrik Laine sai kirja 1+2. Kodumeeskonnal oli 2+1'ga punktimasinaks Nikita Kutšerov.

Nashville Predators 1 - 2 (LA) Montreal Canadiens (tipphetked)

Shea Weber oli esimest korda Nashville'is tagasi ja tegi otseloomulikult ka värava. Õhtut nautis ka teine endine Predatorsi mees Aleksandr Radulov, kes oli mõlema värava juures eeltöö tegijaks. Pool minutit enne lisaaja lõppu kallutas kohtumise külaliste kasuks Max Pacioretty, kes kerkis oma karjääri seitsmenda lisaajaväravaga Saku Koivu ja Howie Morenzi kõrvale jagama klubi rekordit.


San Jose Sharks 1 - 2 (LA) Los Angeles Kings (tipphetked)

Hooaja esimesed kaks omavahelist matši kaotanud kuningad haarasid teise järjestikuse võidu, kui Jeff Carter viimasel kolmandikul kodumeeskonna eduseisu kustutas ning Tanner Pearson kohe lisaaja alguses lood ära lõpetas. Haid olid enne seda kohtumist tänavu viiest lisaajast võitnud neli. Kings on kaheksast lisaajast võitnud tervelt seitse.

Kommentaarid