Kuznetsov ja Holtby tõid Capitalsile viienda järjestikuse võidu

Vana-aasta viiest mängust nelja kaotamisega lõpetanud Washington Capitals on uut ringi alustanud hoopis viie järjestikuse võiduga. Mullune põhiturniiri võitja pikendas Jevgeni Kuznetsovi ja Braden Holtby juhtimisel seeriat Montreal Canadiensi arvelt.

(foto: hockeyinsideout.com)
22 tõrjega lõpetanud Holtby mängis supervahtide duellis üle 35 tõrjet kirja saanud Carey Price'i ning Kuznetsovi iluvärav osutus mängu otsustavaks tabamuseks.


24-aastane venelane ei piirdunud ka vaid imeväravaga. Veidi pärast viimase kolmandiku keskel tulnud tabamust aitas ta pärast Price'i eksimust Brett Connolly hooaja viienda kollini.


Kohtumine oli pikalt pärast avakolmandikul sündinud Nicklas Bäckströmi ülekaalu väravat Capitalsi kontrolli all, kuid viimase perioodi 8. minutil õnnestus Canadiensil omakorda Tomaš Plekaneci ülekaalu väravast viigistada. Kuid viik püsis vaid 54 sekundit.

Kuznetsovi värava juures sööduga abistanud Aleksandr Ovetškin lõpetas matši 1+2'ga ning jõudis sellega karjääri 999. punktini. Läbi aegade edetabeli 29. kohale, Canadiensi kunagise heerose Maurice Richardi kõrvale.

"On tore minna ajalukku ja olla ühe legendiga viigis," mainis venelane oma suure saavutuse kohta. "Mul on veel mitu aastat minna ja üritan anda endast parima."

Paul Byroni koosseisu tagasi saanud Canadiensil katkes kuuemänguline punktiseeria, mille viimased kolm kohtumist olid võidud.

Montreal on Capitalsi jaoks nagu teine kodu. Kirjas on 13-mänguline punktiseeria ning neist 11 on võidud.


Kohtumine oli Capitalsi peatreeneri Barry Trotzi jaoks karjääri 1400. mäng, mis annab talle Pat Quinni kõrval kõigi aegade edetabelis 8. koha.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 0 - 3 Florida Panthers (tipphetked)

Paar mängu vigastuse tõttu vahele jätnud Roberto Luongo naases pausilt karjääri 73. nullimänguga, mis tuli 28 tõrjega. Kirja läks 448. võit, mis kergitas ta läbi aegade edetabelis 5. koha ainuomanikuks. Mänguskoor on veidi petlik. Pantrid said kaks tükki viimase minuti ja viie sekundiga.

Winnipeg Jets 2 - 0 Calgary Flames (tipphetked)

Patrik Laine vigastus ähvardab Jetsi hooaja rikkuda, ent kui Connor Hellebuyck suudab samamoodi jätkata nagu Flamesi vastu, siis ei maksa vast liiga palju muretseda. 23-aastane jänki teenis 28 tõrjega hooaja kolmanda puhta paberi. Flames jäi tänavu alles teist korda nulli peale.

Los Angeles Kings 4 - 6 Dallas Stars (tipphetked)

Meeskonnad korraldasid väga hullumeelse viimase kolmandiku, kui viie ja poole minuti jooksul kahe peale viis väravat tegid. Neist viimane oli Jiri Hudleri hooaja esimene tabamus ja see otsustas ka mängu. Radek Faksa lõpetas kolme söödupunktiga ja Patrick Sharp 1+2'ga.

Kommentaarid