Vaid 13 pealeviskeni jõudnud Canucks võitis kuuenda mängu järjest

Tundub, et jutt kolmest läänekonverentsi peksupoisist on osutunud ennatlikuks. Vancouver Canucks on pärast jõulupausi olnud justkui ümbersündinud ning Willie Desjardins'i meeskonnale kuulub nüüd ka liiga pikim aktiivne võiduseeria. Calgary Flamesi vastu piirduti vaid 13 pealeviskega, kuid kuues järjestikune võit saadi siiski kätte.

(foto: Jonathan Hayward/The Canadian Press)
Flames jäi 46 pealeviske juures pika ninaga. Seejuures polnud Canucks veel kunagi oma ajaloo jooksul nii suure vahega (33) pealevisete osas vastasmeeskonnale alla jäänud.

Kõiksugu loogika vihjas sellele, et kaks nädalat tagasi kodus sellest vastasseisust võitjana väljunud Flames võtab oma, kuid Glen Gulutzani hoolealused ei suutnud 1-0 edu võiduks mängida. Michael Frolik viis juba teisel minutil külalised ette.

Avavärava juures sööduga 8-mängulise punktiseeriani jõudnud Matthew Tkachuk on esimene Flamesi kollanokk pärast Joe Nieuwendyki, kes sedavõrd edukalt tegutsenud. Kuigi kolmekordse karikavõitja ja Kuulsuste Halli liikme lõppsaavutuseni on veel väga pikk maa minna. Hooajal 1987/88 suutis Nieuwendyk uustulnukana 16 mängu järjest vähemalt ühe punktini jõuda.

Flamesi ilusa seisu kohale kogunesid aga kiirelt mustad pilved. Michael Chaput viigistas kolmandiku keskel oma hooaja esimese tabamusega ning Loui Eriksson viis enne esimest pausi kodumeeskonna ka ette. Seejärel võttis otsad üle Markus Granlund.

Eelmise aasta veebruaris just Flamesi poolt Vancouverisse saadetud soomlane sai kirja kaks väravat, enne kui Frolik veel korra eelviimasel minutil täpne oli.

Viimasel kolmandikul oli Flamesi ülekaal väravale läinud pealevisete osas tervelt 23-3. Koos blokeeritud ja mööda läinud üritustega olid numbrid lõpuks kokku 88-22.

"Me ei mänginud nii nagu sooviksime mängida," märkis Desjardins pärast kohtumist. "Saame kindlasti paremini esineda, aga oli hea, et leidsime mooduse võitmiseks."

Canucks pole pärast jõulupausi kuue mängu jooksul kordagi üle kahe värava lasknud. Võitudest viis on tulnud üheväravalise eduga.


Võiduseeria on Canucksi liigatabelis viinud ka juba Los Angeles Kingsist mööda, viimasele läänekonverentsi playoffide kohale. Alates detsembri algusest alles viiendat korda kaotanud Flames on tabelis ühepunktilise eduga vahetult nende ees, Meie aja järgi homme varahommikul kohtutakse Calgarys omavahel uuesti.

Teised kohtumised

Florida Panthers 2 - 1 Nashville Predators (tipphetked)

Panthers elas edukalt üle hilise väravavahi vahetuse, kui Roberto Luongo soojendusel midagi ära nihestas ja ebakindluse, mis järgnes päevastele sündmustele, kui BB&T Centeri lähedal olevas lennujaamas tulistamiseks läks. Kiirelt leiti ka võimalus ohvrite mäletamiseks.


New Jersey Devils 2 - 4 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafs näitas, et mõnda hokimängu on võimalik võita ka vaid ühe kolmandiku jagu mängimisega. Mike Babcocki hoolealused tormasid avakolmandikuga 4-0 eduseisu. Kolm väravat tulid ülekaalust ja üks vähemusest. Meeskond polnud alates 1998. aastast võõrsil avakolmandiku jooksul sedavõrd resultatiivselt tegutsenud. Pealevisetega jäädi lõpuks alla 14-32 ja viimasel kolmandikul ei tulnudki mitte ühtegi üritust. Võiduvärava oma nimele saanud Auston Matthews kerkis alates 1989. aastast klubi esimeseks kollanokaks, kellel punktid kirjas kaheksast järjestikusest meeskonna mängust.

Chicago Blackhawks 2 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Blackhawks lasi endale tänavu esimest korda vähemalt 40 pealeviset, ent pääses tänu Scott Darlingule kohtumisest siiski võitjana. Nullimäng läks tal käest Victor Raski teise kolmandiku viimaste sekundite väravaga.

Anaheim Ducks 3 - 2 (LA) Arizona Coyotes (tipphetked)

Ducks oli pealevisetega 35-23 üle, aga ei suutnud enne Ondrej Kase üsna kummalist lisaajaväravat külalisi maha raputada. Võidupunktid aitasid meeskonna Vaikse ookeani divisjoni liidriks.


Colorado Avalanche 2 - 1 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Pime kana leidis tera Calvin Pickardi 35 tõrje toel. Kodune kümnemänguline kaotusteseeria lõpetati lisaaja viimastel sekunditel Nathan MacKinnoni ülekaalu väravaga.

Kommentaarid