Rangers tuli Columbuses rongi alt välja

Tihti kukuvad võiduseeriast ilma jäänud meeskonnad kaotama ja Columbus Blue Jacketsiga on samamoodi läinud. 16 järjestikust võitu kirja saanud jakid on nüüd kaks järjest kaotanud. Laupäevane allajäämine New York Rangersile oli veel eriti valus, kuna käest läks 4-1 eduseis.

(foto: Jay LaPrete/AP Photo)
John Tortorella meeskond tegi kohtumisele väga lennuka alguse, kui juba viie minutiga oli kaks tükki Henrik Lundqvistist mööda pandud. Markus Nutivaara jõudis karjääri teise tabamuseni ning Cam Atkinson jätkas oma suurepärast hooaega ülekaalu väravaga.

Tänu Scott Hartnelli hooaja kümnendale oli esimesest 20-st minutist käes ka juba kolm väravat, samas kui Rangersit jäi lohutama Oscar Lindbergi tänavune esimene tabamus.

Kohtumine oli kindlalt Jacketsi kontrolli all ja kui Lukaš Sedlak kohe teise perioodi alguses kodumeeskonna neljanda tegi, siis näis Rangers olevat augus, millest väljapääsu pole. Kuid järsku muutus kogu mängu iseloom.

"Kui osad litrid lendasid sisse, siis muutusime meeskonnana närviliseks ja sattusime paanikasse," ütles Tortorella pärast 4-5 kaotust.

Rangersi sikutasid võidusadamasse avavärava juures söödu kirja saanud Michael Grabner ja kaitsja Adam Clendening. Esimene tõmbas kiirelt pärast Sedlaki tabamust vahe uuesti kahe peale ning teise ülesandeks jäi viigistamine. Tänavu alles 11. korda koosseisu mahtunud ameeriklane skooris viimasel kolmandikul oma hoooaja esimesed kaks väravat.

"Arvestades seda, kuidas viimasel kolmandikul mängisime, väärisime vähemalt viiki," märkis 33 tõrjega lõpetanud Lundqvist. "Jahtisime koguaeg järgmist väravat, meil oli hea kiirus ja energia. Läks veidi aega, enne kui hoo sisse saime."

Alain Vigneault hoolealused said üsna ootamatult viigist veelgi enam. Tänavu vaid neljas normaalajast üle läinud kohtumises osalenud Rangers ei jõudnud ka seekord lisaperioodini. 17 sekundit enne lõppu kaotasid jakid ründetsoonis litri väga valele mehele. Liiga väledaimat kutti Grabnerit mõistagi keegi enam kätte ei saanud ja austerlane finišeeris osavalt lati alla, jättes Sergei Bobrovski asemel kodumeeskonna puuri valvanud Curtis McElhinney maoli jääle.


Viimase seitsme mängu jooksul kuuendat korda vähemalt nelja väravani jõudnud Rangers on 144 tabamusega liiga resultatiivseim meeskond. Lisaks ollakse 15-ga liiga liidrid võõrsilvõitude osas.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 4 - 3 Winnipeg Jets (tipphetked)

Külalised käkkisid viimasel kolmandikul ära 3-1 edu. Sabres oli viimase 20 minuti jooksul pealevisetega 16-5 üle ja tegi kolm väravat vähem kui viie minutiga. Paul Maurice'i meeskond polnud neli mängu järjest võõrsil kaotanud.

Philadelphia Flyers 4 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Michal Neuvirth oli alates 12. novembrist esimest korda Flyersi postide vahel ning sai parimalt kohalt nautida seda, kuidas kodumeeskond lõbutses. Pealevisete ülekaal oli lõpuks 44-26. Pandi punkt oma viiemängulisele kaotuste jadale ning külalistele anti omakorda viimase kümne välismängu peale üheksas kaotus.

Los Angeles Kings 4 - 3 (LA) Minnesota Wild (tipphetked)

Üsna hullumeelse mängu käigus jõudis Kings kaheväravalisest kaotusseisust juhtima, aga vaid selleks, et Zach Parise kohtumise lisaajale viiks. Kuningad on end aga tänavu 3 vs 3 mängus ülimugavalt tundnud ja nii saadi järjekordne võit kätte. Meeskonna senisest 20-st võidust kaheksa on tulnud just lisaajal.

Florida Panthers 0 - 4 Boston Bruins (tipphetked)

Pantreid näiliselt alati kergeks õhtusöögiks sööval Bruinsil polnud taaskord võidu haaramisega absoluutselt probleeme. 25 tõrjet teinud Tuukka Rask kerkis hooaja viienda nullimänguga liiga liidrikohta jagama ning rünnakul vedas kahe väravaga vankrit Brad Marchand. Üks tuli vähemusest ja teine ülekaalust. Claude Julieni meeskonnale on viimasest 28-st omavaheliselt vastasseisust kuulunud 23.

New Jersey Devils 1 - 2 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Pealevisetega 43-20 üle olnud Oilers oli pikalt hädas oma üleoleku maksma panemisega, kuid lõpuks saadi sellega siiski hakkama. Kollanokast kaitsja Matthews Benningu karjääri esimene värav päästis viimasel kolmandikul viigi ning 1:01 enne lisaaja lõppu tõi Mark Letestu ülekaalust võidu.

Ottawa Senators 0 - 1 Washington Capitals (tipphetked)

Teisipäeval Toronto Maple Leafsi vastu viis väravat lasknud Braden Holtby on sellele vastanud järjestikuste nullimängudega. Seekord oli selleks vaja 30 tõrjet. Ka tema kasvatas sellega hooaja saagi viie peale. Mängu võiduvärav tuli juba teisel minutil ära T.J. Oshie poolt. Nicklas Bäckströmist sai klubi ajaloo esimene 500 söödupunktiga mängija. Jõulupausile nelja järjestikuse võiduga läinud senaatorid on pärast pühi omakorda kaotanud neli jutti.

Toronto Maple Leafs 3 - 5 Montreal Canadiens (tipphetked)

Tervenenud Andrei Markov ja Alex Galchenyuk veel koosseisu ei mahtunud, kuid nende abi polnud Leafsi vastu võiduseeria kasvatamiseks ka vaja.


Arizona Coyotes 2 - 1 (KV) New York Islanders (tipphetked)

Coyotes lõpetas üheksa mängu peale veninud kaotusteseeria. Kollanokk Brendan Perlini viigistas kuus minutit enne normaalaja lõppu ning karistusvisetel hoolitsesid asja eest Anthony Duclair ja Radim Vrbata. 35-aastane tšehh jõudis karjääri 44. eduka ürituseni, mis on liiga ajaloo parim näitaja.

St. Louis Blues 4 - 3 Dallas Stars (tipphetked)

Reedel isaks saanud Jake Allenile puhkust andnud Blues suutis külalised eelviimasel minutil lõplikult maha raputada. Paul Stastny möllas 2+1'ga. Stars on nüüd viimasest 18-st omavahelisest vastasseisust kaotanud 13.

Calgary Flames 3 - 1 Vancouver Canucks (tipphetked)

Päev varem vaatmata suurele ülekaalule Vancouveris kaotanud Flames jõudis viimase 11 kodumängu peale 8. võiduni. Viimase värava juures sööduandjaks olnud Matthew Tkachuk kasvatas oma punktiseeria üheksa mängu peale. Canucksi värava eest hoolitsenud Bo Horvat pole seitse mängu järjest nulliga lahkunud.

San Jose Sharks 6 - 3 Detroit Red Wings (tipphetked)

Haid aeti Thomas Vaneki poolt närvi. Austerlase hooaja kümnes viis Red Wingsi avakolmandikul ette, aga selle peale pani kodumeeskond viis tükki järjest. Kahe väravaga lõpetanud Joe Pavelskist sai klubi ajaloos kolmas 600 punktiga mängija.

Kommentaarid