San Joses võidutsenud Oilers kerkis divisjoni esikohta jagama

Detsembris üsna jahedalt tegutsenud Edmonton Oilers on uuel aastal taas kuumaks läinud. Todd McLellani meeskond on pärast aastavahetust kaotanud vaid neli matši ja praegu on jõutud 8-mängulise punktiseeriani. Suurepärane vorm ja võit San Joses aitas Oilersi Vaikse ookeani divisjoni esikohta jagama.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Oilers oli viimati Tähtede mängu või olümpiamängude pausi ajal oma divisjoni liider või esikoha jagaja hooajal 1989/90, mil Stanley karikas viimast korda võideti.

Kohtumise algus oli meeskonna jaoks üsna vaevarikas, kui Logan Couture varakult võõrustajad ette viis ning Cam Talboti värava all korralikult lõbutseti, ent teise väravani Sharks lõpuks ei jõudnudki.

"Esimese umbes 15 minuti jooksul suutsime tänu Cami tegutsemisele vastu pidada, seejärel hakkasime litriga häid asju tegema ja muutsime veidi mängu käiku," kommenteeris McLellan võitu oma endise tööandja üle,

Talbot sai lõpuks enda nimele 31 tõrjet ja kirja hooaja 26. võidu. Ta on alates detsembrist normaalajaga kaotanud vaid kolm mängu.

Väravad tulid seekord esialgu ebaharilikust allikast. Andrej Sekera viigistas mängu avakolmandiku lõpusekunditel ning viis seejärel ülekaalust oma meeskonna ka ette.

Viimasel kolmandikul võtsid järje üle Drake Caggiula ja 1+1'ga lõpetanud Connor McDavid.


Sharksi peamänedžerist Doug Wilsonist sai läbi aegade neljas mees, kes NHL-is nii mängija kui klubi juhina teeninud vähemalt 1000 mängu jagu.

Teised kohtumised

Boston Bruins 4 - 3 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Pingviinidel jäi avakolmandiku 2-0 edu võiduks mängimata. Bruins skooris kahega lõpetanud Brad Marchandi juhtimisel neli järjest. 28-aastane ründaja saabus mängule 10 000-dollarilise trahviga, mis sai teenitud eelmises kohtumises.

New Jersey Devils 2 - 5 Washington Capitals (tipphetked)

Teist aastat järjest Tähtede mängu pausile liiga liidrina minev Capitals võttis rutiinse võidu ja seda T.J. Oshie'ita mängides. Jevgeni Kuznetsov tegi kaks tükki. Meeskonnal on omavahelistest kohtumistest kirjas 10-mänguline punktiseeria. Võõrsil on teenitud kuus võitu järjest.

New York Islanders 3 - 1 Montreal Canadiens (tipphetked)

Pealevisetega 42-22 üle olnud Islanders võidutses Andew Laddi kahe väravaga toel. Viimasest viiest mängust üheksa punkti teeninud meeskond on nüüd kolmemängulise varuga playoffidest viie silma kaugusel.

Philadelphia Flyers 2 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafsi rekordiline võõrsilmängude punktiseeria jäeti 11 peal pidama Roman Ljubimovi poolt, kes 2:37 enne normaalaja lõppu kodumeeskonna teise tegi. Pärast jõulupausi üsna harva võidutsenud Flyers läheb põhiturniiri viimasele vaheajale kolme järjestikuse võiduga.

Carolina Hurricanes 0 - 3 (LA) Los Angeles Kings (tipphetked)

Tähtede mängu võõrustajad naasevad neljamängulist välisturneelt väga magusa võiduga. Pingeline kohtumine otsustati viimase viie minuti sees tehtud väravatega. Peter Budaj jõudis 22 tõrjega hooaja viienda nullimänguni. Vahepeal kodus võitmatu olnud Hurricanes on viimase kahe mänguga PNC Arena publikule pakkunud vaid ühe värava. Kokku on kirjas viiemänguline kaotusteseeria.

Ottawa Senators 2 - 3 (LA) Calgary Flames (tipphetked)

Külalised lasid viimasel kolmandikul käest 2-0 edu, kui võidutsesid võõrsilkohtumiste arvestuses 11-mängulise väravapõua lõpetanud Johnny Gaudreau tabamusest. Tegu on meeskonna 13. 3 vs 3 lisaajavõiduga ning Gaudreau on 11 korda (4+7) aidanud mängu lõpetada. Senaatorite tagasituleku algatas debüüdil skoorinud Tommy Wingels. Sean Monahan pani hooaja 18. tabamuseks kotti tõelise maasika.


Florida Panthers 2 - 1 (LA) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Hooaja kolmas Florida osariigi derbi lõppes mõnusa püandiga, kui lisaminutitel otsustas ülekaalu väravaga asja aasta tagasi veel vastasleeris mänginud Jonathan Marchessault. Vähemusest skoori avanud Jussi Jokinen oli 1+1'ga osaline mõlemas kodumeeskonna väravas.

Nashville Predators 4 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Predators võidutses Craig Smithi viimase perioodi kahest väravast. Blue Jackets mängis peatreeneri John Tortorellata, kes lahkus perekondlikel põhjustel meeskonna juurest. Samuti jätab ta Tähtede mängu vahele.

Minnesota Wild 5 - 1 St. Louis Blues (tipphetked)

Vladimir Tarasenko lõpetas 8-mängulise väravapõua, kuid tema tabamusest jäi selgelt väheseks. Wildi vedas 1+2'ga Nino Niederreiter. Mikeal Granlund venitas 1+1'ga karjääri pikima punktiseeria üheksa mängu peale.

Chicago Blackhawks 3 - 5 Winnipeg Jets (tipphetked)

Blackhawks sai teist kodumängu järjest viimasel kolmandikul külma dušši osaliseks. Jets tegi neli minutit enne lõppu kaotusseisust poole minutiga kaks tükki. Ülekaalu väravaga skoori avanud Patrik Laine sai pärast vigastuspausi kirja oma esimese tabamuse. Jets on tänavu võitnud kõik neli omavahelist vastasseisu ning Chicagost on meeskonna jaoks saanud justkui teine kodu. Viimasest üheksast külastusest on kirjas seitse võitu.


Dallas Stars 4 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Lindy Ruff pidi Antti Niemi kolmandat starti järjest varakult pingile sikutama, ent Stars sai siiski võidu kätte. Edukalt tuldi välja 0-2 august. Patrick Sharp tegi kaks tükki. Evander Kane oli 2+1'ga osaline kõigis oma meeskonna väravates.

Arizona Coyotes 3 - 0 Vancouver Canucks (tipphetked)

Coyotes jõudis 19 tõrjet teinud Mike Smithi hooaja esimese nullimänguga tänavuse esimese kolmemängulise võiduseeriani. Aleksandr Burmistrov jätkas oma edukat algust meeskonnas esimese väravaga, mis tuli ülekaalust.

Kommentaarid