Gretzky teeb Tähtede mängul treenerina tagasituleku

Kui oleme harjunud, et iga aasta jätavad mõned Tähtede mängule valitud mängijad ürituse vahele, siis tänavu on üks meeskond jäänud enne seda ilma hoopis peatreenerist. Metro divisjon on John Tortorella asemel peatreeneriks saanud Wayne Gretzky, kes teeb treenerina põgusa tagasituleku.

(foto: cbc.ca)
Kõigi aegade parim hokimees jäi treenerina samaväärasest tasemest kaugele. Ta töötas nullindate teises pooles toona veel Phoenix Coyotesi nime kandnud meeskonna peatreenerina. 328-st kohtumisest läks kirja 143 võitu ja parim hooaeg oli 83 punktiga. Playoffid jäid kõigil aastatel kättesaamatuks.

Kindlasti polnud aga siis Gretzky kasutuses seesugust talenti nagu Tähtede mängus. Teiste seas Sidney Crosby ja Aleksandr Ovetškin, kes olid kaks kuuest aktiivsest mängijast, kes reedel koos Gretzkyga nimetati NHL-i ajaloo 100 parima mängumehe sekka.

Isiklikel põhjustel Tähtede mängust loobunud ja selle eest karistuse juba enne pausi peetud mängus ära kandnud Tortorellaga seoses on selgunud, et tema lahkumise põhjuseks on ühe perekonna koera kehv tervis.

Kommentaarid