Tähtede mängul võidutses Metro divisjon

Wayne Gretzky naasmine treeneripingile osutus edukaks. Üsna viimasel hetkel Tähtede mänguks Metro divisjoni tüüriima pandud Gretzky juhtis meeskonna võidule, olles ka ise selle juures võtmerollis. Just tema otsus vaidlustada üks Vaikse ookeani divisjoni värav tõi finaalmängus pöörde.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Poolfinaalis Braden Holtby mitmete vägevate tõrjete toel Atlandi divisjoni 10-6 alistanud Metro läks otsustavas kohtumises teisele poolajale peale 2-3 kaotusseisuga ja seal tuli kiirelt ka vastasmeeskonna neljas, kuid Gretzkyl õnnestus vaidega tabamus tühistada. #99 oli ka ülimalt rahul oma otsusega.


"See muutis mängu saatuse, just see otsus," märkis õhtu MVP nimetusega lõpetanud Wayne Simmonds. "Ilmselgelt mõistab ta hokit suurepäraselt. Ta võttis selle kaardi taskust välja, tegu oli tsooniveaga. Vastasime kahe väravaga ning võitsime mängu. Ilmselgelt oli see suurepärane otsus."

Õnnestunud vaide järgselt tegi Metro viie sekundiga kaks väravat. Poolfinaalis neli punkti kogunud Cam Atkinson viigistas ning just Simmonds skooris 4-3 võiduvärava.

Vaikse ookeani divisjon, kes oma poolfinaali 10-3 skooriga täielikult domineeris, sai mängu lõpuhetkedel veel korraliku surve püsti, aga viigiväravani ei jõutud. Parima võimaluse tõrjus väravajoonelt Ryan McDonagh, kes oli jääl ühes kolmikus Sidney Crosby ja Aleksandr Ovetškiniga.

2007. aastal seni ainsat korda üritusel osalenud Crosby sai poolfinaalis kirja ka oma karjääri esimese Tähtede mängu värava. Nüüd on tal vist kõik võimalik korda saadetud.

Meeskonna suurimad staarid jäid mõlemad finaalis punktideta ja lõpetasid -2'ga, kuid Ovetškin hoidis vähemalt telepauside ajal satsi võitlusvaimu üleval.


MVP Simmonds kogus miniturniiri käigus kokku kolm punkti, mis kõik tulid väravatest. Kõige tulemuslikumalt tegutsesid Atkinson ja John Tavares, kes lõpetasid mõlemad viie silmaga. Vastavalt 3+2 ja 2+3'ga.


Enne esimest kohtumist toimus väga eriline pidulik lahtivise, milles osales suur osa juubelipidustuste käigus liiga ajaloo parima 100 mängija hulka nimetatud meestest.


Kui kõik läheb hästi, siis järgmisel aastal olümpiamängude tõttu Tähtede mängu kavas pole. Tänavune hooaeg jätkub teisipäeval 14 mänguga.

Kommentaarid