Henrik Sedin jõudis Canucksi võidumängus 1000. punktini

NHL-i ajalooraamatutes on alates tänasest neli vähemalt 1000 punktiga rootslast. Mats Sundini, Nicklas Lidströmi ja Daniel Alfredssoni kõrval võttis koha sisse Henrik Sedin, kes oma meeskonna kodus Florida Panthersi vastu 2-1 võiduni aitas. Otseloomulikult tuli kuldne punkt kaksikvenna Danieliga kombineeritud väravast.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Sedinide koostöös sündinud tabamus kustutas vaid paar minutit varem Jaromir Jagri ülekaalu väravaga tulnud pantrite eduseisu. 1000. punkt tuli ära karjääri 1213. mängus.


"See on väga eriline. Kui ma täna karjääri lõpetaksin, siis oleks see kõige meeldejäävaim hetk," ütles Henrik oma saavutuse ja meeskonna tähistamise kohta.


Canucksi kapteni karjääri esimene punkt tuli samuti Panthersi vastu, kui ta 4-3 võidumängus ühe söödu kirja sai. Klubi ajaloos polnud varem ühtegi 1000 punktiga meest olnud. Liiga ajaloos polnud omakorda varem olnud ja arvatavasti ei tule ka juhtumit, kus 1000. punkt sünnib väravavahi vastu, kes meeskonna endine kapteni.


Daniel Sedin on samuti tuhandele lähenemas. Puudu on 32 silma.

Canucks võitis lõpuks kohtumise Luca Sbisa viimase kolmandiku väravaga. Meeskonnal on kodupubliku ees käimas 8-mänguline punktiseeria. 34 tõrjega lõpetanud Ryan Miller pole isiklikult üheksa matši järjest normaalajaga kaotanud.


Kokku on NHL-i ajaloos nüüd 85 vähemalt 1000 punktiga meest. Enne Daniel Sedini jõuab järgmisena selleni arvatavasti Sidney Crosby, kellel kirjas 989 silma.

Teised kohtumised

Boston Bruins 0 - 1 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Bruins jäi vaatamata 30-22 pealevisete ülekaalule kodus teist mängu järjest nulli peale ning kaotas kokku kolmanda järjestikuse matši. Poolteist minutit enne normaalaja lõppu sai võiduvärava kangelaseks Marian Hossa. Hooaja teise nullimänguni jõudnud Scott Darling on alates 1970. aastast esimene Blackhawksi puurilukk, kes Bostonis mängides seljataguse puhtana hoidnud.

Buffalo Sabres 3 - 2 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Põnev ja tasavägine kohtumine otsustati ülekaalu meeskondadega. Red Wings jättis lisaajal oma kaks minutit kasutamata, kuid Kyle Okposo pani kodumeeskonna võimaluse 26 sekundit enne karistusviskeid kotti. Mängu viiest väravast kolm tulid ülekaalust. Sabres pani neljast kaks ja Red Wings neljast üks.

Carolina Hurricanes 1 - 7 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Saunaõhtuga lõppes Hurricanesi kodune 16-mänguline punktiseeria. Penguins tormas 6-0 eduseisu, enne kui Victor Stalberg vähemusest kodumeeskonna auvärava tegi. Vaid viis väljakumängijat jäid külalistel punktideta. Conor Sheary oli kaks korda täpne.

New Jersey Devils 1 - 3 Montreal Canadiens (tipphetked)

Külalised võitsid 0-1 kaotusseisust kolme ülekaalu väravaga. Neis kõigis olid osalised Alex Galchenyuk ja Aleksandr Radulov, kes lõpetasid vastavalt 1+2 ja kolme sööduga. Canadiensil on alates 2015. aastast omavahelistes kohtumistes käsil 8-mänguline punktiseeria. Devils piirdus vaid 17 pealeviskega.

Edmonton Oilers 2 - 3 (KV) Nashville Predators (tipphetked)

Oilers tuli kaks korda kaotusseisust välja, kuid jäi karistusvisetel 0-2 alla. Pärast 16-mängulist pausi P.K. Subbani koosseisu tagasi saanud Predators on omavahelistes mängudes saanud seitse võitu järjest.

Kommentaarid