Võiduvärava teinud Kane eiras peatreeneri korraldusi

Chicago Blackhawksil õnnestus neljapäeval 4-3 võiduga Buffalo Sabresi üle lõpetada kodune kolmemänguline kaotuste jada ja seda Patrick Kane'i juhtimisel. Mullune põhihooaja MVP lõpetas kohtumise kolme punktiga ning just tema tabamus otsustas lisaajal mängu saatuse. Enne seda eiras ta aga peatreeneri Joel Quenneville'i korraldusi.

(foto: Getty Images)
Kane tormas lisaperioodi avaminutil koos Jonathan Toewsiga rünnakule, kuigi pidanuks ehk hoopis vahetuseks pingile siirduma.


"Kaitsesse liikudes ütlesid osad poisid, et "Q" nõudis minult karjudes vahetust," kommenteeris Kane pärast mängu. "Ma ei tea, kas ma eirasin teda, aga mõistsin, et meil tekkis võimalus ja otsustasin selle ära kasutada."

Kuigi peatreeneri eiramine on spordimaailma üks suurimatest pattudest, siis Quenneville õnnelikult lõppenud olukorra järgselt pahane polnud.

"Aeg, mil tahtsin teda väljakult ära, oli õige, aga seejärel oli liiga hilja ning ta pidi jääle jääma," ütles karjääri 825. põhihooaja võidu saanud treener. "Andkem talle au. Ta teab seda mängu ja selle võimalusi. Tegu oli suurepärase võttega."

Kane kasvatas kodukoha meeskonna vastu tehtud superesitusega tänavuse punktisaagi 40 peale. Tema 28-st söödupunktist on paremad vaid Victor Hedman (29) ja Connor McDavid (31).

Kommentaarid