Leafs kasvatas rekordilist võõrsilmängude punktiseeriat

Kodust eemal mängides viimati 30. novembril normaalajaga kaotanud Toronto Maple Leafs on tänaseks jõudnud võõrsilmängudes 11-st kohtumisest koosneva punktiseeriani. Viiendat mängu järjest skooriti võõrsil vähemalt neli väravat ning Detroit Red Wings jäeti kuivale.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Mike Babcocki hoolealused teenisid teise järjestikuse 4-0 võidu. Viimati suutis Leafsi puuris kaks järjestikust puhast paberit teenida Ben Scrivens, kes sai sellega hakkama 2013. aasta veebruaris. 22 pealeviset peatanud Frederik Anderseni jaoks on tegu karjääri jooksul esmakordse tembuga.

"Kutid teevad hetkel minu ees mängides suurepärast tööd ja see teeb minu elu kergemaks. Nad katavad pealeviskeid ja hoiavad litrit minust eemal," kommenteeris tänavu kokku kolmandat korda seljataguse puhtana hoidnud taanlane oma saavutust.


Väravate eest hoolitsesid Auston Matthews, Roman Polak, James van Riemsdyk ja Nikita Sošnikov. Matthewsi 23-st väravast on kümme nüüd olnud kohtumiste avaväravad. Viis tabamust on olnud võiduväravad. Torontos pole nii paljude võiduväravatega kollanokka nähtud 31 aastat.

Teist õhtut järjest mänginud Red Wings sai Thomas Vaneki koosseisu tagasi, kuid rünnakule ei suutnud ta siiski särtsu tuua. Kodus on nüüd Leafsi vastu esimest korda ajaloos kahel järjestikusel põhiturniiri kohtumisel nulli peale jäädud. Meeleolu oli Joe Louis Arenal väga vastandlik.


Kui Leafs on kindlalt playoffide kursil, siis Red Wingsi võimalusi hinnatakse juba päris minimaalseteks.


Leafs alustas kohtumisega kuuest matšist koosnevat välismängude seeriat. Arvestades meeskonna hoogu kodust eemal mängides, siis võib vast lähiajal oodata veelgi kõrgemale kerkimist. Atlandi divisjoni 2. kohast on puudu kaks silma.

Teised kohtumised

New York Rangers 0 - 2 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Pärast võõrsil olnud 9-mängulist kaotuste jada teise järjest võitnud Flyers karistas valusalt ära Rangersi raiskava tegutsemise. Steve Mason jõudis 34 tõrjega hooaja esimese ja karjääri 31. nullimänguni. Pärast kahte kolmandikku olid pealevisked Rangersi kasuks 27-16. Väravad tulid viimasel kolmandikul Wayne Simmondsi ja Jakub Voraceki poolt.

Colorado Avalanche 2 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Sven Bärtschi kaks väravat aitasid Canucksil viimase kümne välismängu peale jõuda alles teise võiduni. Otsustav tabamus sündis ülekaalust viimase kolmandiku keskel pärast seda, kui külalistel oli 2-0 edu ära sulanud. Avalanche on kaotanud seitse järjest ja 17 viimasest 19-st.

Anaheim Ducks 0 - 4 Edmonton Oilers (tipphetked)

Anaheimis näiliselt peaaegu alati kaotav ja enne seda matši viimasest üheksast visiidist vaid ühe võidu teeninud Oilers sai ülimagusa tulemuse Leon Draisaitli kahe värava ja Cam Talboti hooaja neljanda nullimänguga. Selleks oli vaja teha 26 tõrjet. Todd McLellani meeskonnal on käsil 7-mänguline punktiseeria, mille jooksul teenitud kuus võitu.

Kommentaarid